Anlita en städfirma

Det är fler och fler som anlitar städhjälp i dagens Sverige. Anledningarna är många med tidsbrist är nog vanligast. Det har också blivit lättare att hitta bra städfirmor idag än tidigare.

Städning har blivit en miljardindustri och branschen har blivit rumsren med bra avtal och korrekta löner. RUT-avdraget har även gjort det billigare för privatpersoner att anlita städhjälp.

Vad kan man få för hjälp?

Egentligen kan få all tänkbar hjälp inom städning. Det gäller både för privatpersoner och för företag. Man kan få skräddarsydda lösningar som passar för olika behov.

Här listar vi några exempel på tjänster:

Hemstädning - Här får man hjälp hjälp med vanlig dammsugning, dammtorkning, skura golv och annan städning som man gör hemma. Det ingår även rengöring av vitvaror och arbetsytor i köket och rengöring av toalett och duschutrymmen i badrummet. Sedan finns det ofta ett antal tilläggstjänster som fönsterputning, mattvätt och rengöring av kristallkronor. Även städning av källare och vindar går att boka hos många aktörer.

Kontorsstädning - Det ställs höga krav på städning på kontor för att de som arbetar där. Smutsiga och ofräscha arbetsplatser är grogrund för bakterier som göra människor sjuka. En ren arbetsplats gör medarbetarna mer inspirerande och motiverade. Det ställs höga krav på dagens arbetsplatser, rena toaletter och kök, papperskorgarna ska tömmas varje dag med mera. De allra flesta anlitar professionell städning.

Flyttstädning Stockholm - När man ska flytta är det många som tar hjälp med städningen. Det ställs väldigt höga krav vid en flyttstädning. Gör man det själv finns det stor risk att man får nedslag och får göra om. Ett städfirma vet exakt vad som krävs vid en grundlig flyttstäd och följer noggrant ett städschema för att inte missa något. 

Visningsstädning - När man ska sälja sin bostad vill man ju visa upp den från sin bästa sida. Ett perfekt tillfälle att anlita hjälp med städningen för ett perfekt resultat. Det är en ren investering som kan ge frukt.

Fönsterputs - Nu är våren här och med det syns smutsen på våra fönster mer än nångonsin. Då kan man inte blunda för fönstren längre. Då är det smidigt att boka en fönsterputs och få perfekta fönster utan att röra ett finger.

Använd RUT-avdraget på städning i hemmet

Som privatperson har man möjlighet till skattereduktion. RUT-avdraget innebär man endast betalar för halva arbetskostnaden. Och för en tjänst som hemstädning är det ju perfekt när det nästan inte är någon materialkostnad alls. Det enda kravet är att man har fyllt 18 år. 

29 May 2019