Blogg

Hemstädning för din bekvämlighet

23 okt 2021

Finns det något tråkigare än att städa? När man hör om människor som tycker om det blir man nästan chockad. Som tur är kan man få hjälp med sin hemstädning och kan lägga sin tid på annat.

Varenda gång det ska städas suckas och stånkas det. Det blir aldrig roligare. Varenda gång efter att man har storstädat tänker man: “Nej nu ska man bli noggrannare och ta itu med att städa direkt”. Det håller kanske två timmar, med tur. Sen börjas det om på nytt igen. Tänk vad skönt det var om det hade räckt med en storstädning en gång per år. Men man kan ju bara tänka sig vad man hade sett då. Det är helt klart värt att betala för hemstädning och låta dem sköta det. Hemstädningsfirman kommer till ens hem och städar det kliniskt rent, det kommer inte finnas ett spår från smuts efter att de har varit där.

Hemstädning använder sig av checklistor

Hur vet man att allt blir så noggrant och fint när man har städhjälp? Hur stor är risken att de missar en massa saker, kanske ni undrar? De flesta städfirmor går efter en checklista som de kryssar för på. På så sätt är de säkra på att de tagit alla ställen. Sen är det såklart mänskligt att fela. Men det är väldigt sällan det händer. Skulle du inte vara nöjd med städningen de gör, kan du alltid kontakta dem igen. Ta då bild på det du inte är nöjd med, så kommer de och fixar det åt dig.

Hemstädning i Stockholm - hur går det till?

16 aug 2021

Med hemstädning får du tid till annat i vardagen. Då kommer en städare eller städerska hem till dig i Stockholm och tar bort damm och fläckar. Oftast är det samma person som kommer varje vecka.

Att beställa hemstädning i Täby kan vara det bästa som finns. Då kommer en pålitlig person hem till dig så ofta som du vill och städar upp hemmet åt dig. Att det ska vara samma person varje vecka är vid det här laget en självklarhet. På så vis kan du känna ett förtroende, samtidigt som den personen lär sig var det brukar bli fläckar i ditt hem och vad du uppskattar få gjort.

Hur beställs hemstädning i Stockholm?

Börja med att beställa offerter från flera olika företag. Då kommer du snart få en uppfattning om vilka priser som gäller i Täby och kan välja den firma som känns mest rimligt. Allt som oftast är den billigaste billig av en anledning. Det kan vara att städaren måste jobba för snabbt, vilket brukar leda till slarvfel, eller så får den för lite betalt. Välj därför en firma som inte är billigast, men som ändå känns rimlig. Sedan får de komma hem till dig och provstäda. Då vet de hur lång tid det kommer att ta att städa ditt hem och kan sätta ett fast månatligt pris. Efter det kommer du troligen att få bestämma om du vill ha hemstädning varje vecka, varannan vecka eller bara en gång i månaden. Sedan bestämmer ni även en veckodag och tid.

Bästa trappstädningen i Göteborg

12 aug 2021

Vad ska du tänka på när du ska arbeta med trappstädning? Vilken utrustning och vilka medel ska du använda dig av vid städningen? Och skiljer det sig mellan Göteborg och andra städer i landet?

Om du ska anlita någon för att utföra trappstädning, eller om du ska arbeta med trappstädning, så är det ändå samma saker du ska tänka på. Ett beslut ska fattas gällande hur trappstädningen ska gå till.

Finns det en hiss att tillgå? Är det enbart trappstegen och avsatserna som ska städas? Eller ska städningen även innefatta räcken och en bit upp på väggen? Finns det fönster och ska det även rengöras där? Ska fönsterputs och dörrtvätt även ingå? Vilken utrustning och rengöringsmedel ska användas och finns det vatten samt städskåp på plats?

Boka trappstädning på rätt sätt

För att du som beställare ska få den bästa trappstädningen i Göteborg eller på andra ställen i landet, så måste du och städfirman ha en beskrivning av vad som ska göras, hur det ska göras och när det ska göras. På det viset kan också städfirman ge besked på hur det fungerar på deras front samt om de klarar av städningen på den avtalade tiden och klockslaget.

Genom att ha ett kontrakt så blir det en trygghet för båda två parter, och även för städbolagets personal. Man vet exakt vad som ska göras och behöver inte fundera över det, eller komma ihåg vad som är sagt på respektive uppdrag. Enklast brukar det dock vara ifall utrustning, vatten och rengöringsmedel finns tillgängligt.

Vem städar i Malmö åt dig?

22 apr 2021

Är du en av alla de storstadsmänniskor som anlitar hemstädning i Malmö? Överlåter du städjobbet åt proffs är den frågan permanent löst, för med ett städavtal blir det rent regelbundet.

Anlita en städfirma så slipper du ifrån diskussioner och tjafs, och svärmor behöver inte längre komma och städa i ditt hem. Även om det är fint att få hjälp, känns det bra att inte behöva utnyttja släkt och vänner, eller att själv städa när man är trött efter jobbet. Man slipper också allt bråk om vems tur det är att städa när ingen har lust att göra det. Man känner sig mer självständig och bevarar sin integritet när inga närstående rotar i ens tillhörigheter.

Hemstädning höjer livskvaliteten

Självklart får du en kick av att komma hem på eftermiddagen och bostaden är nystädad och fin. Det ger tid för annat, som att laga mat och bjuda hem vänner, och det ger tid för att läsa böcker eller ägna sig åt någon annan hobby. Kanske ska du köra och handla och då behöver du bara fylla på i kyl, frys och skafferi. Städningen är som väl är redan klar.

Små smulor, lite smutsfläckar här och där, allt sådant uppstår nästan direkt när man lever ett aktivt liv i sitt hem. Det behöver inte vara kliniskt rent där, men trivseln ökar betydligt när det är välstädat och du väljer att anlita hemstädning i Malmö. Med ett städavtal blir fönstren putsade, ugnen rengjord, golvet torkat och dammet är borta, allt gjort av proffs.

Städhjälp i Sveriges vackra huvudstad

19 apr 2021

Bor du i Stockholm och behöver hjälp med din städning? Har du tröttnat på att städa och vill köpa tjänsten? Är tiden för dyrbar för att lägga på återkommande insatser av städning i ditt hem?

Det fanns en tid då man ansåg det viktigt att hemmet skulle stå nystädat och doftande av rengöringsmedel varje fredag. Det skurades och fejades i varje hus med självaktning. Hur skulle det se ut om det inte var skinande rent till helgen? Det var ju då man kanske skulle få finbesök.

Trasmattorna åkte ut och golven skurades tills knogarna blödde. När mattorna var vädrade och piskade så dammet rök kunde de läggas in på golven igen. En gång om året åkte bonmaskinen fram och man bonade parkettgolvet så det såg alldeles nytt ut. Det var gamla goda tider det.

Solkatter och dansande damm

När dammet far omkring i solstrålarna som tittar in genom fönstret ser det ut som om de fina dammkornen dansar i en stor ensemble. De ringlar sig fram och darrar till när de förflyttar sig. Det sägs att det var just den synen som fick Einstein att förstå relativitetsteorin. Om det är sanning eller inte är svårt att säga. Om det var just det som skedde eller om det var så att han satt och kopplade av så att hjärnan fick vila lite. Det är då inspiration och intuition kan ta plats. Prova ska du se. Plötsligt får du idéer och kanske kommer du på att du vill prova hur det är att ha städhjälp. Mer om städhjälp kan du läsa här: städhjalpstockholm.se

Håll rent utan problem

20 jan 2021

Städning är för många det ständiga dåliga samvetet. Man har dåligt med tid och man har dåligt med ork. Samtidigt önskar man ett hem som är rent och snyggt. Vad gör man? Tar hjälp av någon annan!

Har du ett smutsigt hem? Tryter orken bara du tittar dig omkring? Har du ett helt zoo av dammråttor under sängen och ett zoo till under soffan? Och hur ser badrummet ut egentligen? Är det tveksamt om man alls kan bli ren där?

Du är inte ensam. Runtom i landet sitter många andra och tänker liknande depressiva tankar. Många av oss har hem som städas sällan. Börjar det bli så illa att vi inte kan tänka oss att spontant bjuda hem släkt och vänner är det dags att tänka till och tänka om. Kan du inte själv städa, kan någon annan!

En hushållstjänst för dig

När tiden inte räcker till är det vettigt att ta kontakt med en bra och pålitlig städfirma i Nynäshamn. När orken saknas likaså. Det arbete du av olika anledningar inte hinner lägga tid på ger arbete till någon annan. Att ha städning som yrke är annorlunda än att ha det som tvångsarbete efter det vanliga jobbet.

Vad vill du ha hjälp med? Är det dammsugning och moppade golv du längtar efter? Eller handlar det mer om kök och badrum utan smuts och fläckar? Vill du rentav ha fönster som du kan se ut igenom? Inget av detta är något problem för ett städföretag. Ring och boka tid för en offert.

Att lämna bort den tråkiga städningen

15 nov 2020

För många människor är städningen definitivt ett nödvändigt ont. Men det finns faktiskt de som älskar att städa. Eller åtminstone gillar det. Dem hittar vi som anställda på städfirmor.

Detta till lycka för alla som pustar och stönar sig genom fredagsstädningen varje vecka. De som inte kan sluta tänka på att det är ett jobb som egentligen aldrig blir färdigt. Utan som varje vecka ser det som ett avslutat kapitel. Bara för att det motsatta skulle göra uppgiften helt omöjlig att bemästra. Men man behöver faktiskt inte tänka så längre. Varför gneta och lida när man kan hyra in en städfirma som gör jobbet. De gör det dessutom, snabbt och bra och för en billig penning. Man skulle kunna tro att det kunde ge beställaren dåligt samvete. Men inte det. De får jobb och betalt för det jobb de gör. Den som beställer får dessutom göra ROT- avdrag. Plötsligt är fredag just precis vad fredag borde vara. Alldeles, alldeles underbart.

När man beställer tjänsten

Börja med att googla för att hitta företagen man kan välja emellan. Att de finns på orten är en fördel då de annars kan lägga till milersättning. Det känns lite onödigt att betala om man inte behöver. Sök på exempelvis hemstädning i Örebro. Sedan är det bara att boka in en tid hos den valda städfirman.

Innan man gör den slutliga beställningen kommer städfirman på hembesök för ett möte. Man sätter sig ner och bestämmer tillsammans vad som ska ingå i beställningen. Man bestämmer vilken dag och tid som passar bägge parter bäst. Det kan till exempel vara så att man som kund har ett nattjobb. Då är det inte så bra om städfirman kommer instormande under förmiddagen för att städa. Det kan även vara så att man utöver det vanliga städet vill ha extra tjänster. Det kan vara saker som fönsterputsning, tvätt och strykning. Hör med företaget vad som kan bokas och om man kanske kan boka in vissa tjänster bara under årstider som höst och vår. En sådan tjänst kan vara just fönsterputs.

Sedan är det bara att njuta

När allt är klart uppstår magi. För när fredagen kommer och jobbveckan är slut. Ja då kan man verkligen pusta ut på riktigt. Det är bara att slänga upp benen i soffan och känna hur ordet ledigt verkligen lever upp till sin fullständiga betydelse. Dörrklockan ringer och kvällens take-away levereras precis i tid för kvällens favoritprogram.

Lämna bort din hemstädning

30 okt 2020

Räcker inte tiden till? Det kan kännas svårt och jobbigt att få till storstädningen. Ofta behöver man göra den på lediga dagar då man egentligen vill göra annat. Det behöver inte vara så.

Det finns många anledningar till att lämna bort städningen. Om du låter ett företag som arbetar med städ sköta städningen i ditt hem så kan du räkna med att det blir väldigt rent. Det finns människor som ser var smutsen är utan att faktiskt behöva se det. De vet var och hur de ska städa för att få det rent.

Ett roligt jobb

Många som arbetar med städ gör det för att de trivs med det. Vissa människor känner ett lugn när de städar och väljer att städa vid olika tillfällen. De som arbetar inom ett städföretag gillar städningen. Både själva akten men också att se resultatet. Det blir då ännu bättre för dem om de får betalt för att utföra sina tjänster. Du kan istället gå och ta en promenad i parken, eller en trevlig lunch. Om du istället föredrar att vara hemma och titta på tv så går det också bra. Välj vad du vill göra medans de städar ditt hem. Med andra ord behöver du inte vara hemma för att de ska städa. Prata med företaget så kommer ni tillsammans överens om vad som passar er bäst. Hur skönt är det inte att komma hem till ett skinande rent hem efter en lång arbetsdag?

Rätt medel till rätt yta

Du slipper även tänka på vad för medel du ska använda var. Allt detta är sådant de redan har kännedom om. Är du doftkänslig? Då kan det vara bra att säga det i tid. Detsamma gäller om du önskar en speciell doft. De vet var de ska använda vilket medel och vilken yta som tål vad. De städar alla ställen du kan tänka dig - avloppen, toan, vasken, spisen, under sängen, mm. Du väljer själv hur många dagar i veckan eller månaden du vill att de ska komma hem till dig. Med tanke på att de ska vara i ditt hem så är det väldigt viktigt att det är ett företag du känner dig trygg med. Hitta ett seriöst företag med lång erfarenhet och låt dem ta hand om ditt hem. Det finns inget rätt och fel när det kommer till hur många gånger du vill anlita dem. Vissa väljer att endast beställa städning inför storhelger.

Ta in städhjälp, få tid tillbaka

25 sep 2020

Är du trött på att få det där så kallade livspusslet att gå ihop? Känns det ibland som att det finns för många pusselbitar? Tänk om man bara kunde göra sig av med en eller två bitar… Det kan man!

Det är en hel del som ska hinnas med i livet. Åren går fort och saker ska skrivas in i kalendern hela tiden; varje vecka, varje dag. Det är både roliga saker och måsten som ska hinnas med. Deadlines på jobbet, föreningsmöten och fester. Kanske är det ett antal barns behov som ska jongleras också. Man undrar tyst hur tusan alla andra får till det. Hur hinner de med allt detta och samtidigt hänger med i den där nya spännande serien som blivit en snackis? Det kan kännas helt omöjligt, men det behöver det inte vara.

Ta hjälp och delegera

Nej, det behöver inte vara omöjligt att få till en lite mer dräglig tillvaro. Lösningen handlar ofta om att ta in hjälp. Att leja bort sådant som man själv inte måste göra. Delegera uppgifter på jobbet och anlita hjälp hemma. Vissa åtaganden måste man ju stå för själv, såklart, men att städa till exempel, det behöver väl inte just du göra? Det kan faktiskt lika gärna någon annan göra, en städfirma exempelvis. Tänk på alla de gånger när du varit på jobbet en lång dag och sedan kommer hem trött och sliten på kvällen. Du öppnar dörren till fullkomligt kaos och det är bara att dra fram dammsugaren och börja städa.

Harmoniskt med färre pusselbitar

Tänk nu på det omvända scenariot: du kommer hem, öppnar dörren och där råder en alldeles perfekt ordning. Det är fläckfritt och noggrant städat. Det doftar rent och fräscht och du kan med gott samvete slänga dig på soffan. Du hinner utan tvekan med att umgås med barnen och se den där serien. Eftersom du fick en lugn och sansad kväll känner du dig nästa dag utvilad och glad. Du orkar mer på jobbet och du är inte alls lika trött när du går därifrån. Visst låter detta som ett mycket mer harmoniskt liv? Det är klart att det blir mer harmoniskt när man delegerat bort en av pusselbitarna. Helt plötsligt verkar det istället som att man får ihop pusslet och man kan se motivet tydligt. Motivet poängterar att man får tid till roligare saker i livet när man tar in hjälp och “städar” bort några måsten. Läs mer om hur en städfirma kan hjälpa dig på denna sajt: städfirmaigöteborg.se

Vardagssysslor och annat skoj

20 aug 2020

Älskar du att städa? Eller vill du hellre att någon annan gör det åt dig? Du vet väl att du kan anlita en firma som städar åt dig. Du känner väl säkert till din rätt till RUT-avdrag? Om inte, läs här.

Som privatperson får du göra avdrag på skatten när du köper hushållsnära tjänster. Hemstädning är just precis en sådan tjänst. Här finns en win-win situation som gör att du som inte gillar att städa kan ägna dig åt annat, sådant som du älskar och är bra på. Samtidigt bidrar du till fler arbetstillfällen för städfirmorna som utför just hemstädning. Du väljer själv hur din städning ska se ut och hur ofta du vill få hjälp i ditt hem. Väljer du att anlita en välrenommerad städfirma med goda vitsord så kan du vara lugn med att allt blir till belåtenhet. Vill du ha städhjälp en gång i veckan eller en gång i månaden? Valet är ditt.

Osäker? Testa en provstädning

Vet du inte riktigt om du vill köpa tjänster eller om du hittat den rätta städfirman? Kolla då om det går att köpa en provstädning. Dvs. en första städomgång som är helt bindningsfri. Därefter kan du bestämma om du vill fortsätta och om du vill teckna abonnemang för hemstädning via just den firman. Det är även då du väljer frekvens för din hemstädning. Har du hittat en bra firma så garanterar de säkerligen att du möter samma städare varje gång och att du får meddelanden om eventuell sjukdom och vikarie i ditt hem. Kolla för säkerhetsskull vad som gäller vid avbokning och uppsägning av avtal. Då du har full koll på vad du skriver upp dig på.

Vad vill du ska ingå?

När du tänker hemstädning - vad tänker du då? Dammsuga och dammtorka givetvis. I kök och badrum sker ordentlig avtorkning av alla synliga ytor och en noggrann avtorkning av duschkabinen. Dammtorkning av tavlor, fönsterbrädor och synliga ytor såväl som golvlister. Soporna töms och speglar torkas av. Dessutom dammsugas samtliga klädda möbler så att de blir snygga och fräscha. Önskar du tilläggstjänster såsom diskning, strykning eller vattning av blommor går det att lösa. Även ytterligare hjälp med tvätten och att rengöra sopkärl invändigt och liknande går att köpa till efter behov och önskemål. När du väljer städfirman som ska få utföra just din hemstädning, se då till att välja en firma med goda arbetsvillkor och som ser till att de använder hälso- och miljövänliga städprodukter. Läs mer om hemstädning på denna hemsida: https://viklundsstad.se/

Nästan allt du behöver veta om städmaskiner

1 jul 2020

Städmaskiner finns av många olika slag. Allt från de enklaste dammsugarna till större städmaskiner menade för industriellt bruk. Här får du information om hur du städar som ett proffs.

Beroende på vilket behov man har kan det vara väl värt att undersöka marknaden och jämföra maskinerna grundligt. Visst kan det duga utmärkt med en billig maskin till sin lilla lägenhet, men har man ett större hus eller en hobbyverksamhet i garaget så är det nog värt att investera i en proffsmaskin. Söker du maskiner till industrin eller för städservice så kommer du att tjäna en hel del på att investera rätt från början. Oavsett behov så lönar sig kvalitet i längden; något som ofta är sant inom de flesta områden men speciellt när det kommer till städmaskiner. Precis som förväntat så kan man även hitta hyr- och leasinglösningar om investeringen känns lite väl mäktig. Många väljer även att anlita en städfirma för att inte själva behöva bekymra sig om service och underhåll.

Dammsugare för professionell städning

Bland dammsugarna så är det stor skillnad på de professionella maskinerna och konsumentvarianterna. En dammsugare som används dagligen kräver en högre kvalitet och man tjänar snabbt in den högre inköpskostnaden jämfört med om man använder de vanliga konsumentdammsugarna. Det finns våtsugare och torrsugare samt kombinationsmodeller som tar både damm och vätska.

Det ställs mycket högre krav på dammsugare som ska användas inom en industri; givetvis krävs det kraftigare sugförmåga och bra filter när både metaller och kemikalier kan finnas i dammet. De riktigt stora systemen kan även användas för att städa upp vätskor, cement, glas och metallspån. Bland de stora systemen så finns det även centrala system med containerlösningar att tillgå - något som är ett måste i många industrier.

Mer än bara dammsugare

När det kommer till proffsmaskiner så finns det ett flertal typer att välja mellan. Det finns sopmaskiner som nästan är ett måste för större ytor både inomhus och utomhus. Det finns modeller som man åker på eller går bakom beroende på behov. Skurmaskiner är ett måste för verksamheter med lite större ytor inomhus. Det finns också kombinationsmaskiner som klarar både dammsugning och skurning. Precis som sopmaskinerna så finns det modeller för att gå bakom eller åka på. På de allra nyaste modellerna så finns det också möjlighet till uppkoppling mot internet och appar för att hålla koll på maskinernas serviceintervaller med mera. Det är inte så konstigt att många hellre anlitar någon för städningen. Vi tipsar att läsa mer på denna sida: https://kundia.com/

Alla vill ha en fräsch arbetsmiljö

28 maj 2020

Vi vill alla ha det snyggt, rent och fräscht på vår arbetsplats. Det hindrar både bakteriespridning och gör att vi känner oss mer bekväma och kan öka vår produktivitet i ett bra klimat.

Det är ingen kontroversiell åsikt att man vill ha en arbetsplats som är fri från smuts, bakterier eller överfulla och stinkande papperskorgar. När det kommer till vår arbetsmiljö är det inte riktigt förhandlingsbart när det kommer till att hålla rent och fräscht. Visst, mycket kan man göra själv - till exempel hålla ordning på sitt skrivbord och kasta rätt sopor i rätt soptunna. Men samtidigt är det inte ditt jobb att stå för helheten, torka och putsa ytor, dammsuga eller skura toaletterna. Att det görs är dock oerhört viktigt för att du ska kunna trivas på jobbet och kunna få saker gjort. Det är helt grundläggande för produktiviteten och trivseln generellt.

Vem ska göra jobbet?

Men om vi alla kan vara överens om att vi föredrar ett arbetsklimat med ett välstädat kontor på alla fronter – men ingen har tiden eller arbetsuppdraget att förverkliga det – vem ringer man då? Mamma? Nej, även om det är kul med lappar som “din mamma jobbar inte här” så låt oss fortsätta att ha det så. Såvida hon inte råkar arbeta för en städfirma som bland annat erbjuder kontorsstädning förstås. Det finns arbetskraft och resurser att utnyttja som erbjuder dig just tjänsten att hålla rent på kontoret – som i förlängningen gynnar de anställda och hela företaget – så varför inte passa på att utnyttja de tjänsterna?

En del av laget mot samma mål

Även om man inte tänker på det särskilt ofta, så är faktiskt städfirman du anlitar för att hålla rent på kontoret en viktig del av den arbetsstyrka och det lag som utgör hela din arbetsplats till vad den är. Vi har alla olika uppdrag; en del sköter ekonomin, andra sköter kommunikationen och en annan är IT-ansvarig eller den som fixar med fixat. Lokalvårdarna som sköter städningen är också en del av samma team. Ni klarar er inte utan dem och ni jobbar mot samma mål allihop. Det kan vara lätt att glömma dem som gör arbetet i det tysta – ofta när alla andra har gått hem – men deras insats ska inte underskattas. Det skulle märkas väldigt tydligt om era lokalvårdare en gång inte var på plats för att göra sitt jobb – och då skulle ni verkligen sakna dem!

Hur går professionell städning till?

25 apr 2020

Hur går professionell städning till? Behöver jag förbereda mitt hem på något sätt innan städarna kommer? Vem betalar om något skadas eller går sönder? Läs här för mer information!

Nuförtiden är det många som anlitar hemstädning. Det är inte så konstig med tanke på att man sparar både tid och energi på att inte behöva spendera flera timmar varje vecka på att hålla rent i bostaden. Dessutom är det riktigt härligt att komma hem till ett rent och nystädat hem. Om du har bokat hemstädning för första gången så finns det inte särskilt mycket som du behöver tänka på eller förbereda i förväg. Personalen löser det mesta innan städtillfället eller direkt på plats. Däremot kan det vara bra att veta hur det hela går till! Så vad händer egentligen under en hemstädning? Och hur fungerar det med RUT-avdraget?

En mycket enkel process

Processen vid hemstädning ser ut så här: vid avtalad tid så kommer städpersonalen hem till dig. Om man vill vara hemma eller inte är helt upp till en själv. Om inte så har överlämningen av nycklarna till bostaden bestämts i förväg. Städningen kommer sedan att påbörjas med de moment som man har kommit överens om, till exempel dammsugning, avtorkning av golv, städning av badrum och så vidare. Alla produkter och verktyg som används tillhandahålls av städbolaget, så det är inget som du behöver köpa i förväg. När alla moment är utförda så lämnar personalen din bostad och återkommer vid nästa överenskomna städtillfälle. Det är alltid samma person som återkommer, så att städningen alltid sker efter just dina önskemål. Skulle något i hemmet mot förmodan skadas eller gå sönder så täcks kostnaden av städbolagets försäkring.

Hemstädning och RUT-avdraget

Hemstädning har tidigare varit en mycket kostsam historia, men inte nu längre. När du köper hemstädning så har du nämligen rätt till det så kallade RUT-avdraget, vilket betyder att du får en skattereduktion motsvarande 30% av kostnaden för tjänsten. Avdraget gäller upp till 50000 kronor per myndig person i hushållet per år. Gällande RUT-avdraget så behöver du inte göra någonting själv. Det är städbolaget som rapporterar in alla uppgifter och håller koll på att allt går rätt till hos Skatteverket. Avdraget görs sedan direkt vid faktureringen, vilket betyder att du inte behöver vänta på deklarationen för att få pengarna tillbaka. Det enda du behöver göra är att bestämma vad du ska göra med all din nyvunna tid. Läs gärna mer på denna hemsidan: https://www.hemstädningmalmö.com

Så städar du effektivt i källaren

24 apr 2020

Källaren är ett rum i en bostad som i de allra flesta fall används som förråd. En plats där man slänger saker som inte längre används. Det dröjer inte länge förrän källaren är proppfull med gamla prylar som ligger där och samlar damm. Här bjuder vi på tips om hur man utför en städning i en källare på bästa möjliga sätt. Låt din källare bli en trevlig plats som går att använda igen!

Sätt upp en lista

Börja med att få struktur på städningen, och det gör man lämpligen genom att skriva upp en lista där man punktar upp städningens olika moment steg för steg. Börja med mest nödvändiga, så att det blir klart innan man blir avbrutet. Om det blir så är det bara att fortsätta mata på med listan dagen efter.

En sak som alltid är grundläggande i en källare och liknande utrymmen är att det inte blir för fuktigt. Därför är det alltid grundläggande med en avfuktare, ett tryggt sätt att riskera att mögel sprider sig. Får man sådana problem så spelar det ingen som helst roll hur man städar, källaren är körd. Efter detta är det bara att inleda städningen. Börja med att rensa bort lösa föremål. Ställ in prylarna i ett annat rum under tiden. Saker som inte ska användas är det bara att slänga, se till att ha gott om svarta sopsäckar redan innan du kör igång!

Har det legat i tre år? Släng!

Men vad ska man slänga och vad ska man inte slänga? Det finns förstås inga lagar som bestämmer detta och Marie Kondos tankar om att alla prylar som inte får det att gnistra till är faktiskt omöjlig att efterleva. Men har du inte använt en sak på tre år eller mer så tyder det mesta på att den inte kommer att plockas fram igen. Om det inte går att återanvändas eller säljas på loppis så är det bara att slänga och åka till återvinningen!

Börja din städning med dammsugaren

När du har fått källaren tom så är det bara att ösa på. Dammsug, gärna en stark sådan, exempelvis en industridammsugare. När detta är klart så är det dags att moppa av golvet. Det kan i många fall också behövas en rejäl avtorkning av väggarna. I en källare finns det ofta lite grövre typer av ingrodd smuts och kanske till och med spindelväv och i värsta fall muslortar. Använd ett starkt, men ändå helst miljövänligt, rengöringsmedel. Gärna med citrondoft som effektivt döljer alla de odörer som kan uppstå. Om du gör din städning av källaren på detta sätt så kommer det att gå fort och du kommer att ha bättre ordning på alla gamla grejer. Gör en sådan här städning ett par gånger om året så kommer din källare att må riktigt bra och kanske till och med bli ett trivsamt kryp in!

Då hemmet är upp och ner är det en god idé låta någon annan fixa med hemstäd

11 apr 2020

Stökigt på jobbet eller rörigt hemma? Länge sedan ni hann med veckostädningen? Oavsett om det är frågan om hemstäd eller kontorsstädning finns det företag som erbjuder dessa tjänster.

Det är klart att man ska ha rent och fint både hemma och på jobbet. En stökig och dammig miljö är inte bra för någon och kan dessutom ställa till rejäla problem för allergiker. Men ibland hinner man helt enkelt inte med att städa. Det är faktiskt inte heller alla som förstår sig på det där med städning. I stället för att ha dåligt samvete för de där smutsiga fönstren man aldrig hinner putsa kan man i stället anlita ett proffs på städning. Tänk att slippa dammråttor i hörnen och smutsiga golv hemma. Efter en lång arbetsvecka är det få som vill ägna sin lilla lediga tid åt städning.

Detta kan en professionell städfirma hjälpa er med

Vill man ha hjälp med att städa hemma kan man om man vill ansöka om RUT-avdrag. Enklast är det att teckna ett slags städabonnemang hos en städfirma som sysslar med just hemstäd. Att städa är en konst som inte ska underskattas. Idag har också de flesta städfirmor ett viktigt miljöengagemang och använder sig endast av ekologiska, miljövänliga och återvinningsbara produkter. Det städfirman brukar göra vid en vanlig hemstäd är att dammsuga och våttorka alla golv. Även möbler och fria ytor torkas av så se till att ha plockat undan så mycket som möjligt från bord etc. så blir det ännu renare. Också lister och socklar torkas precis som utsidan på skåp och hyllor. Även kök och vissa köksmaskiner som kaffebryggare rengörs liksom badrummet.

Att ta hjälp med städning frigör viktig tid till annat

Att anlita en städfirma gör att man i stället får värdefull tid över som man kan använda till annat. Vem går inte hellre på en konstutställning efter jobbet? Hänger med ungarna i parken eller tar ett glas vin med bästa vännerna i stället för att städa? Det finns många tillförlitliga städfirmor att välja mellan och man kan såklart själv välja hur ofta man vill att de ska komma och städa. Kanske vill man ändå städa varannan vecka själv eller låta ungarna putsa fönstren i utbyte mot veckopeng? Självklart är städfirmor flexibla och det mesta går att ordna. Städfirmor finns till för att underlätta för er. Vi rekommenderar denna sajten: https://www.städfirmalinköping.nu

← Äldre inlägg