Blogg

Ta in städhjälp, få tid tillbaka

25 sep 2020

Är du trött på att få det där så kallade livspusslet att gå ihop? Känns det ibland som att det finns för många pusselbitar? Tänk om man bara kunde göra sig av med en eller två bitar… Det kan man!

Det är en hel del som ska hinnas med i livet. Åren går fort och saker ska skrivas in i kalendern hela tiden; varje vecka, varje dag. Det är både roliga saker och måsten som ska hinnas med. Deadlines på jobbet, föreningsmöten och fester. Kanske är det ett antal barns behov som ska jongleras också. Man undrar tyst hur tusan alla andra får till det. Hur hinner de med allt detta och samtidigt hänger med i den där nya spännande serien som blivit en snackis? Det kan kännas helt omöjligt, men det behöver det inte vara.

Ta hjälp och delegera

Nej, det behöver inte vara omöjligt att få till en lite mer dräglig tillvaro. Lösningen handlar ofta om att ta in hjälp. Att leja bort sådant som man själv inte måste göra. Delegera uppgifter på jobbet och anlita hjälp hemma. Vissa åtaganden måste man ju stå för själv, såklart, men att städa till exempel, det behöver väl inte just du göra? Det kan faktiskt lika gärna någon annan göra, en städfirma exempelvis. Tänk på alla de gånger när du varit på jobbet en lång dag och sedan kommer hem trött och sliten på kvällen. Du öppnar dörren till fullkomligt kaos och det är bara att dra fram dammsugaren och börja städa.

Harmoniskt med färre pusselbitar

Tänk nu på det omvända scenariot: du kommer hem, öppnar dörren och där råder en alldeles perfekt ordning. Det är fläckfritt och noggrant städat. Det doftar rent och fräscht och du kan med gott samvete slänga dig på soffan. Du hinner utan tvekan med att umgås med barnen och se den där serien. Eftersom du fick en lugn och sansad kväll känner du dig nästa dag utvilad och glad. Du orkar mer på jobbet och du är inte alls lika trött när du går därifrån. Visst låter detta som ett mycket mer harmoniskt liv? Det är klart att det blir mer harmoniskt när man delegerat bort en av pusselbitarna. Helt plötsligt verkar det istället som att man får ihop pusslet och man kan se motivet tydligt. Motivet poängterar att man får tid till roligare saker i livet när man tar in hjälp och “städar” bort några måsten. Läs mer om hur en städfirma kan hjälpa dig på denna sajt: städfirmaigöteborg.se

Vardagssysslor och annat skoj

20 aug 2020

Älskar du att städa? Eller vill du hellre att någon annan gör det åt dig? Du vet väl att du kan anlita en firma som städar åt dig. Du känner väl säkert till din rätt till RUT-avdrag? Om inte, läs här.

Som privatperson får du göra avdrag på skatten när du köper hushållsnära tjänster. Hemstädning är just precis en sådan tjänst. Här finns en win-win situation som gör att du som inte gillar att städa kan ägna dig åt annat, sådant som du älskar och är bra på. Samtidigt bidrar du till fler arbetstillfällen för städfirmorna som utför just hemstädning. Du väljer själv hur din städning ska se ut och hur ofta du vill få hjälp i ditt hem. Väljer du att anlita en välrenommerad städfirma med goda vitsord så kan du vara lugn med att allt blir till belåtenhet. Vill du ha städhjälp en gång i veckan eller en gång i månaden? Valet är ditt.

Osäker? Testa en provstädning

Vet du inte riktigt om du vill köpa tjänster eller om du hittat den rätta städfirman? Kolla då om det går att köpa en provstädning. Dvs. en första städomgång som är helt bindningsfri. Därefter kan du bestämma om du vill fortsätta och om du vill teckna abonnemang för hemstädning via just den firman. Det är även då du väljer frekvens för din hemstädning. Har du hittat en bra firma så garanterar de säkerligen att du möter samma städare varje gång och att du får meddelanden om eventuell sjukdom och vikarie i ditt hem. Kolla för säkerhetsskull vad som gäller vid avbokning och uppsägning av avtal. Då du har full koll på vad du skriver upp dig på.

Vad vill du ska ingå?

När du tänker hemstädning - vad tänker du då? Dammsuga och dammtorka givetvis. I kök och badrum sker ordentlig avtorkning av alla synliga ytor och en noggrann avtorkning av duschkabinen. Dammtorkning av tavlor, fönsterbrädor och synliga ytor såväl som golvlister. Soporna töms och speglar torkas av. Dessutom dammsugas samtliga klädda möbler så att de blir snygga och fräscha. Önskar du tilläggstjänster såsom diskning, strykning eller vattning av blommor går det att lösa. Även ytterligare hjälp med tvätten och att rengöra sopkärl invändigt och liknande går att köpa till efter behov och önskemål. När du väljer städfirman som ska få utföra just din hemstädning, se då till att välja en firma med goda arbetsvillkor och som ser till att de använder hälso- och miljövänliga städprodukter. Läs mer om hemstädning på denna hemsida: https://viklundsstad.se/

Nästan allt du behöver veta om städmaskiner

1 jul 2020

Städmaskiner finns av många olika slag. Allt från de enklaste dammsugarna till större städmaskiner menade för industriellt bruk. Här får du information om hur du städar som ett proffs.

Beroende på vilket behov man har kan det vara väl värt att undersöka marknaden och jämföra maskinerna grundligt. Visst kan det duga utmärkt med en billig maskin till sin lilla lägenhet, men har man ett större hus eller en hobbyverksamhet i garaget så är det nog värt att investera i en proffsmaskin. Söker du maskiner till industrin eller för städservice så kommer du att tjäna en hel del på att investera rätt från början. Oavsett behov så lönar sig kvalitet i längden; något som ofta är sant inom de flesta områden men speciellt när det kommer till städmaskiner. Precis som förväntat så kan man även hitta hyr- och leasinglösningar om investeringen känns lite väl mäktig. Många väljer även att anlita en städfirma för att inte själva behöva bekymra sig om service och underhåll.

Dammsugare för professionell städning

Bland dammsugarna så är det stor skillnad på de professionella maskinerna och konsumentvarianterna. En dammsugare som används dagligen kräver en högre kvalitet och man tjänar snabbt in den högre inköpskostnaden jämfört med om man använder de vanliga konsumentdammsugarna. Det finns våtsugare och torrsugare samt kombinationsmodeller som tar både damm och vätska.

Det ställs mycket högre krav på dammsugare som ska användas inom en industri; givetvis krävs det kraftigare sugförmåga och bra filter när både metaller och kemikalier kan finnas i dammet. De riktigt stora systemen kan även användas för att städa upp vätskor, cement, glas och metallspån. Bland de stora systemen så finns det även centrala system med containerlösningar att tillgå - något som är ett måste i många industrier.

Mer än bara dammsugare

När det kommer till proffsmaskiner så finns det ett flertal typer att välja mellan. Det finns sopmaskiner som nästan är ett måste för större ytor både inomhus och utomhus. Det finns modeller som man åker på eller går bakom beroende på behov. Skurmaskiner är ett måste för verksamheter med lite större ytor inomhus. Det finns också kombinationsmaskiner som klarar både dammsugning och skurning. Precis som sopmaskinerna så finns det modeller för att gå bakom eller åka på. På de allra nyaste modellerna så finns det också möjlighet till uppkoppling mot internet och appar för att hålla koll på maskinernas serviceintervaller med mera. Det är inte så konstigt att många hellre anlitar någon för städningen. Vi tipsar att läsa mer på denna sida: https://kundia.com/

Alla vill ha en fräsch arbetsmiljö

28 maj 2020

Vi vill alla ha det snyggt, rent och fräscht på vår arbetsplats. Det hindrar både bakteriespridning och gör att vi känner oss mer bekväma och kan öka vår produktivitet i ett bra klimat.

Det är ingen kontroversiell åsikt att man vill ha en arbetsplats som är fri från smuts, bakterier eller överfulla och stinkande papperskorgar. När det kommer till vår arbetsmiljö är det inte riktigt förhandlingsbart när det kommer till att hålla rent och fräscht. Visst, mycket kan man göra själv - till exempel hålla ordning på sitt skrivbord och kasta rätt sopor i rätt soptunna. Men samtidigt är det inte ditt jobb att stå för helheten, torka och putsa ytor, dammsuga eller skura toaletterna. Att det görs är dock oerhört viktigt för att du ska kunna trivas på jobbet och kunna få saker gjort. Det är helt grundläggande för produktiviteten och trivseln generellt.

Vem ska göra jobbet?

Men om vi alla kan vara överens om att vi föredrar ett arbetsklimat med ett välstädat kontor på alla fronter – men ingen har tiden eller arbetsuppdraget att förverkliga det – vem ringer man då? Mamma? Nej, även om det är kul med lappar som “din mamma jobbar inte här” så låt oss fortsätta att ha det så. Såvida hon inte råkar arbeta för en städfirma som bland annat erbjuder kontorsstädning förstås. Det finns arbetskraft och resurser att utnyttja som erbjuder dig just tjänsten att hålla rent på kontoret – som i förlängningen gynnar de anställda och hela företaget – så varför inte passa på att utnyttja de tjänsterna?

En del av laget mot samma mål

Även om man inte tänker på det särskilt ofta, så är faktiskt städfirman du anlitar för att hålla rent på kontoret en viktig del av den arbetsstyrka och det lag som utgör hela din arbetsplats till vad den är. Vi har alla olika uppdrag; en del sköter ekonomin, andra sköter kommunikationen och en annan är IT-ansvarig eller den som fixar med fixat. Lokalvårdarna som sköter städningen är också en del av samma team. Ni klarar er inte utan dem och ni jobbar mot samma mål allihop. Det kan vara lätt att glömma dem som gör arbetet i det tysta – ofta när alla andra har gått hem – men deras insats ska inte underskattas. Det skulle märkas väldigt tydligt om era lokalvårdare en gång inte var på plats för att göra sitt jobb – och då skulle ni verkligen sakna dem!

Hur går professionell städning till?

25 apr 2020

Hur går professionell städning till? Behöver jag förbereda mitt hem på något sätt innan städarna kommer? Vem betalar om något skadas eller går sönder? Läs här för mer information!

Nuförtiden är det många som anlitar hemstädning. Det är inte så konstig med tanke på att man sparar både tid och energi på att inte behöva spendera flera timmar varje vecka på att hålla rent i bostaden. Dessutom är det riktigt härligt att komma hem till ett rent och nystädat hem. Om du har bokat hemstädning för första gången så finns det inte särskilt mycket som du behöver tänka på eller förbereda i förväg. Personalen löser det mesta innan städtillfället eller direkt på plats. Däremot kan det vara bra att veta hur det hela går till! Så vad händer egentligen under en hemstädning? Och hur fungerar det med RUT-avdraget?

En mycket enkel process

Processen vid hemstädning ser ut så här: vid avtalad tid så kommer städpersonalen hem till dig. Om man vill vara hemma eller inte är helt upp till en själv. Om inte så har överlämningen av nycklarna till bostaden bestämts i förväg. Städningen kommer sedan att påbörjas med de moment som man har kommit överens om, till exempel dammsugning, avtorkning av golv, städning av badrum och så vidare. Alla produkter och verktyg som används tillhandahålls av städbolaget, så det är inget som du behöver köpa i förväg. När alla moment är utförda så lämnar personalen din bostad och återkommer vid nästa överenskomna städtillfälle. Det är alltid samma person som återkommer, så att städningen alltid sker efter just dina önskemål. Skulle något i hemmet mot förmodan skadas eller gå sönder så täcks kostnaden av städbolagets försäkring.

Hemstädning och RUT-avdraget

Hemstädning har tidigare varit en mycket kostsam historia, men inte nu längre. När du köper hemstädning så har du nämligen rätt till det så kallade RUT-avdraget, vilket betyder att du får en skattereduktion motsvarande 30% av kostnaden för tjänsten. Avdraget gäller upp till 50000 kronor per myndig person i hushållet per år. Gällande RUT-avdraget så behöver du inte göra någonting själv. Det är städbolaget som rapporterar in alla uppgifter och håller koll på att allt går rätt till hos Skatteverket. Avdraget görs sedan direkt vid faktureringen, vilket betyder att du inte behöver vänta på deklarationen för att få pengarna tillbaka. Det enda du behöver göra är att bestämma vad du ska göra med all din nyvunna tid. Läs gärna mer på denna hemsidan: https://www.hemstädningmalmö.com

Så städar du effektivt i källaren

24 apr 2020

Källaren är ett rum i en bostad som i de allra flesta fall används som förråd. En plats där man slänger saker som inte längre används. Det dröjer inte länge förrän källaren är proppfull med gamla prylar som ligger där och samlar damm. Här bjuder vi på tips om hur man utför en städning i en källare på bästa möjliga sätt. Låt din källare bli en trevlig plats som går att använda igen!

Sätt upp en lista

Börja med att få struktur på städningen, och det gör man lämpligen genom att skriva upp en lista där man punktar upp städningens olika moment steg för steg. Börja med mest nödvändiga, så att det blir klart innan man blir avbrutet. Om det blir så är det bara att fortsätta mata på med listan dagen efter.

En sak som alltid är grundläggande i en källare och liknande utrymmen är att det inte blir för fuktigt. Därför är det alltid grundläggande med en avfuktare, ett tryggt sätt att riskera att mögel sprider sig. Får man sådana problem så spelar det ingen som helst roll hur man städar, källaren är körd. Efter detta är det bara att inleda städningen. Börja med att rensa bort lösa föremål. Ställ in prylarna i ett annat rum under tiden. Saker som inte ska användas är det bara att slänga, se till att ha gott om svarta sopsäckar redan innan du kör igång!

Har det legat i tre år? Släng!

Men vad ska man slänga och vad ska man inte slänga? Det finns förstås inga lagar som bestämmer detta och Marie Kondos tankar om att alla prylar som inte får det att gnistra till är faktiskt omöjlig att efterleva. Men har du inte använt en sak på tre år eller mer så tyder det mesta på att den inte kommer att plockas fram igen. Om det inte går att återanvändas eller säljas på loppis så är det bara att slänga och åka till återvinningen!

Börja din städning med dammsugaren

När du har fått källaren tom så är det bara att ösa på. Dammsug, gärna en stark sådan, exempelvis en industridammsugare. När detta är klart så är det dags att moppa av golvet. Det kan i många fall också behövas en rejäl avtorkning av väggarna. I en källare finns det ofta lite grövre typer av ingrodd smuts och kanske till och med spindelväv och i värsta fall muslortar. Använd ett starkt, men ändå helst miljövänligt, rengöringsmedel. Gärna med citrondoft som effektivt döljer alla de odörer som kan uppstå. Om du gör din städning av källaren på detta sätt så kommer det att gå fort och du kommer att ha bättre ordning på alla gamla grejer. Gör en sådan här städning ett par gånger om året så kommer din källare att må riktigt bra och kanske till och med bli ett trivsamt kryp in!

Då hemmet är upp och ner är det en god idé låta någon annan fixa med hemstäd

11 apr 2020

Stökigt på jobbet eller rörigt hemma? Länge sedan ni hann med veckostädningen? Oavsett om det är frågan om hemstäd eller kontorsstädning finns det företag som erbjuder dessa tjänster.

Det är klart att man ska ha rent och fint både hemma och på jobbet. En stökig och dammig miljö är inte bra för någon och kan dessutom ställa till rejäla problem för allergiker. Men ibland hinner man helt enkelt inte med att städa. Det är faktiskt inte heller alla som förstår sig på det där med städning. I stället för att ha dåligt samvete för de där smutsiga fönstren man aldrig hinner putsa kan man i stället anlita ett proffs på städning. Tänk att slippa dammråttor i hörnen och smutsiga golv hemma. Efter en lång arbetsvecka är det få som vill ägna sin lilla lediga tid åt städning.

Detta kan en professionell städfirma hjälpa er med

Vill man ha hjälp med att städa hemma kan man om man vill ansöka om RUT-avdrag. Enklast är det att teckna ett slags städabonnemang hos en städfirma som sysslar med just hemstäd. Att städa är en konst som inte ska underskattas. Idag har också de flesta städfirmor ett viktigt miljöengagemang och använder sig endast av ekologiska, miljövänliga och återvinningsbara produkter. Det städfirman brukar göra vid en vanlig hemstäd är att dammsuga och våttorka alla golv. Även möbler och fria ytor torkas av så se till att ha plockat undan så mycket som möjligt från bord etc. så blir det ännu renare. Också lister och socklar torkas precis som utsidan på skåp och hyllor. Även kök och vissa köksmaskiner som kaffebryggare rengörs liksom badrummet.

Att ta hjälp med städning frigör viktig tid till annat

Att anlita en städfirma gör att man i stället får värdefull tid över som man kan använda till annat. Vem går inte hellre på en konstutställning efter jobbet? Hänger med ungarna i parken eller tar ett glas vin med bästa vännerna i stället för att städa? Det finns många tillförlitliga städfirmor att välja mellan och man kan såklart själv välja hur ofta man vill att de ska komma och städa. Kanske vill man ändå städa varannan vecka själv eller låta ungarna putsa fönstren i utbyte mot veckopeng? Självklart är städfirmor flexibla och det mesta går att ordna. Städfirmor finns till för att underlätta för er. Vi rekommenderar denna sajten: https://www.städfirmalinköping.nu

Varför man kan vilja ha städning i Umeå

6 apr 2020

Vad behöver man tänka på när man beställer städning i Umeå? När det behövs städning kan det finnas många frågor. Svaren på frågorna finner du i den här artikeln.

Bor du i Umeå eller driver kanske ett företag där men befinner dig på annan ort? Alla platser behöver nån gång städas. Varför städa själv om du kan få professionell hjälp med städning i Umeå? När var och en gör det den är bäst på fungerar vi alla bättre. Tänk att få tid över till något annat du är bra på eller längtar efter att få göra. Du kan lägga din dyrbara tid på att jobba extra en timme eller två för att få pengar till att anlita städhjälp. Kanske har du inga problem med att få pengarna att räcka till städhjälp och kan rent av ge dig själv tid att njuta av livet. Medan andra njuter av att ha just städjobb och utföra ett gott arbete hos dig.

Rengör fönstret

Vilken städhjälp kan behövas

Idag utförs och erbjuds flera olika alternativ av städning. Det finns företag som specialiserar sig på olika inriktningar. När det gäller städning i Umeå kan man hitta alternativ såsom, fönsterputs, hemstädning, företagsstädning, storstädning, kontorsstädning och flyttstädning. Daglig städning, byggstädning, möbeltvätt, städning av dödsbo med tömning och rensning, trappstädning, barack städning, grovstädning, sanering, restaurangstädning och skolstädning. Det finns kort sagt städning för alla behov.

Vem utför städningen

Vem som ska utföra din städning beror i första hand på vilken slags städning som efterfrågas. Idag kan man lätt hitta olika alternativ genom att googla och få upp ett antal förslag på hemsidor med de tjänster som erbjuds. Det finns många små företag. En del är små familjära företag som specialiserat sig på en del av de olika tjänsterna. Dem får man lättare en personlig kontakt med om man vill använda dem kontinuerligt. Kanske till och med är det så att du då blir hänvisad till en speciell person som alltid ser om ditt hem eller företag. Andra är större och täcker fler områden, vilket kan vara riktigt bra för dig som har en större fastighet och kanske är aktiv i olika inom olika slags branscher. När man står som ansvarig för att köpa in städhjälp till en hel kommun med alla de olika byggnader och verksamheter som bedrivs där kan det vara en till stor hjälp att anlita ett större företag. Vill man ha hemstädning kan kanske ett mindre vara att föredra.

Ett städat hem leder till en bättre hälsa

6 apr 2020

Att städa är något som allt färre personer hinner med i sin stressiga vardag. Som tur är finns det professionella städfirmor som du istället kan anställa för ta hand om städningen i ditt hem.

Alla vet att det finns många fördelar med ett hem som är rent och prydligt. Inte enbart leder det till att du känner dig omotiverad om det är stökigt omkring dig, men det kan även leda till en sämre hälsa. Detta eftersom ditt hus är fyllt med farliga bakterier. Att städa gör att du mår bättre och får mer gjort. Det är däremot svårt att hinna städa själv. Det perfekta valet är istället att anställa en städfirma för att utföra städningen i ditt hem. Istället för att komma hem med en lång checklista med saker att göra, kommer du tillbaka till ett hus som doftar nystädat. Det finns verkligen inga nackdelar med att anställa en städfirma. Du får tid till annat, samtidigt som städningen blir utförd på ett professionellt sätt.

Investera i dig själv

Att investera i dig själv och din hälsa är viktigt. Det är däremot inte alla som tänker på att hemstädning är en investering i en själv, men det är det verkligen. Att slippa att behöva städa själv är guld värt. Det finns helt enkelt alldeles för mycket att göra i vår vardag idag för att hinna med att städa. När du anställer en städfirma för att städa vet du att städningen kommer att bli utförd på ett korrekt sätt. När du själv städar händer det ofta att du inte hinner städa ordentligt. Det blir bara gjort i farten, och ofta flyttar du bara bakterier mellan olika rum. Med en professionell städare kommer ditt hus bli rent. Det är också värt att anställa återkommande städning varje vecka. Glöm inte heller att investera i storstädning minst två gånger per år.

Använd RUT-avdraget för hemstädning

Om du har en begränsad budget och känner att du inte har råd med att anställa en firma för hemstädning så kan du utnyttja RUT-avdraget. Detta är ett skatteavdrag som gäller för privatpersoner och gör det enklare att anställa hjälp i hemmet. Det gäller vid hemstädning, flyttstädning och även hjälp med tvätten. ROT- och RUT-avdraget gäller båda upp till 50 000 kronor per år, vilket gäller per person i hushållet. För RUT-avdraget gäller avdraget på 50% av arbetskostnaden, och detta blir avdraget direkt från din slutgiltliga räkning. Vi rekommenderar denna sida: https://www.hemstädninguppsala.com

Stora beslut

21 mar 2020

Hur kan det bli roligare att lämna och flytta vidare? Tänk på städningen redan när du stylar inför försäljningen. Rensa och städa steg för steg. Då kommer du slippa det tråkiga på slutet.

Vi kan behöva flytta på oss av många olika skäl. Det är ofta ett stort beslut som är förenat med viss ångest. Ibland lämnar vi en partner, men ibland är anledningen istället lyckligtvis att bli sambo. Vårt hem blir för trångt när barn anländer till familjen. Eller så har barnen blivit vuxna och det känns lite tomt och tyst i huset. Någon har äntligen fått råd att köpa den där bostadsrätten. Oavsett anledning, så förväntas vi göra vissa saker när vi byter adress. Du kan hitta checklistor på flera ställen för att bocka av allting som har med mäklare, flyttfirma eller flyttstädning att göra. Här kommer lite hjälp med tänket, attityden.

Många flyttkartonger på golvet

Förbered med ett leende

Många tycker det är inspirerande och spännande med nya omständigheter. Ta det här med att styla din bostad inför en försäljning. Då kikar du på foton och sociala kanaler, städar undan oviktiga delar av inredning och möblemang. Kanske till och med säljer dem och tjänar pengar? Du bildar dig en uppfattning om vilka färger och former som gör ditt ställe attraktiv. Möjligen klär du om en soffa, köper kuddar och plädar eller byter gardiner. Ganska enkla saker som gör sig bra på bild. Ofta ingår rensning i skafferi och kökslådor. Gör stylingen till en del av de lite tråkigare sakerna. Som packningen när du ska flytta eller flyttstädningen du måste genomföra.

Flytta steg för steg

När du har fattat det stora beslutet om att byta hemort, leta fram någon som flyttstädar och prata med dem. I en del fall hittar du dem genom mäklaren, annars sök på nätet och begär in offerter. De som ska rengöra ditt gamla hem vill såklart göra ett bra jobb. Tillsammans med dem kan du förbereda de olika delarna så att det blir ett bättre flyt. Och roligare på kuppen. När du lyfter ditt hem inför mäklarens fotografering, ha städningen i åtanke. När du har visningar i samband med försäljningen, skapa ordning och reda även bakom kulisserna då. Rengöring bakom spisen eller tömning av förrådet kan du kanske lägga tidigt i processen? En invändning kan vara att hela förloppet blir utdraget och långt, men å andra sidan blir det kanske roligare? Du bestämmer om det är värt det.

Flyttstädning som gör alla glada

19 feb 2020

Är det dags för en flytt? När man lämnar en bostad är det ju så viktigt att man lämnar bostaden på ett sätt som gör nästa inflyttande och boende nöjd och glad och som känner att det är fräscht att flytta in i den. Men innan man har kommit dit, krävs det en omfattande städning innan allt är borta. Ju längre man har bott i bostaden, desto mer är det (oftast) att städa.

Har den som har bott i bostaden ofta och regelbundet städat bostaden, kommer det ju att underlätta när man väl ska flyttstäda. Har man gjort en grundlig storstädning många gånger är det oftast inte så mycket som återstår när man väl ska flyttstäda. Här tar vi upp de moment i flyttstädning som är lätta att glömma bort.

Tvätta fönster

Alla fönster ska helst vara helt fläckfria. Till det behöver man en riktigt bra fönsterskrapa, då det är mer avgörande att den är bra än att man använder starka kemikalier. Köp en bra fönsterskrapa på en målarhandel, så kan man få tag i en bra sådan. Sedan spelar själva medlet som du tvättar fönstret med inte så stor roll. Du kan använda diskmedel, om du vill. Du kan hälla det i en tom sprejflaska och blanda med 7 delar vatten. Sedan är det bara att spruta på fönsterglasen och torka rent med fönsterskrapan. Rengör även fönsterbåge, fönsterkarmar och fönsterbräde.

Rengöra vitvaror

Det är lätt hänt att glömma bort kyl och frys, disk- och tvättmaskin, liksom spis och köksfläkt. Men allt detta måste rengöras noggrant. Frysen och kylen måste först tömmas. Och frysen bör stängas av när man rengör den. Ta först bort alla lösa delar. Diska dem och låt torka. Torka sedan invändigt, utvändigt och ovanpå frys och kyl. Ställ sedan in de lösa delarna när de är rena och torra. Rengör diskmaskin genom att lägga i ett rengöringsmedel för diskmaskinen. Sedan kan man torka rent inuti och utanpå och runt kanterna på diskmaskinen. Ta ur avloppskorgen och diska. Lägg tillbaka den när den är torr. Tvättmaskinen bör rengöras inuti, utanpå och torka runt alla knappar. Köksfläkten ska tas ur, diskas rena och ställas tillbaka när alla delarna är torra.

Städa udda ställen

Det är lätt att glömma rengöra golvlister, dörrlister, dörrkarmar och ovanpå dörrarna. Rengör även handtagen. Allt detta kan man göra med en ren trasa och rengöringsmedel. Även elementen måste rengöras. För att komma åt bakom dem, måste man hänga av dem. Sedan kan man rengöra med en trasa och rengöringsmedel. Torka rent ovanpå elementen. Glöm heller inte att rengöra ovanpå garderober, förråd och garage. Tycker man att det blir för mycket arbete som man inte hinner med, kan man anlita en flyttstädningsfirma. Läs mer om flyttstädning i Norrköping här: flyttstädningnorrköping.net

Behöver du fönsterputs i Borlänge?

20 nov 2019

Behöver du fönsterputs i Bolänge? Är det inte dags nu att tvätta fönster inför julen? Tänk dig när du ska hänga upp dina fina julgardiner, då vet du att du har alldeles nytvättade fönster. Har du bara rena fönster, blir städningen inför advent och julen så mycket mindre. Då är det sedan bara att torka av fönsterbrädor och ställa fram adventsstakar och julblommor sedan.

Har man anlitat en städfirma för en fönstertvätt, har man åstadkommit mycket av det som kan ligga där och gnaga när man vill göra fint hemma. Många gillar att mysa när december närmar sig i rask takt. Det är en räddning i vintermörkret att julen innebär så mycket mer av ljuständning, adventstakar och julpynt när man kan tända i ljus fönster och stakar på soffbord.

Rena fönster gör inomhusmiljön bättre

Får man rena fönster så blir inomhusmiljön så mycket bättre. Varje gång som man öppnar fönstret så kommer det in, alla de avlagringar som har samlats på fönstrets utsida. TIll sist blir det svart eller grå ränder på fönsterbrädan, på insidan av fönstret och på kanten på fönsterramen. Har man i stället tvättat fönster regelbundet, kommer det inte in så mycket smuts in i rummen där fönster sitter. På så sätt ser man till att inomhusmiljön blir bättre om man regelbundet ser till så att fönster är rena.

Rena fönster gör så du ser bättre ut

Det är ju så att tvättar man fönster ser man själv bättre ut. Undrar man kanske om det verkligen regnar eller om det är smutsränderna på fönstret som gör att det ser ut att regna är det verkligen dags för en riktig fönsterputs som gör så att du snabbt kan avgöra om det regnar utomhus eller inte. Vyn utanför fönstret blir också trevligare när man kan se ut genom rena fönster. Har man en vacker utsikt från sitt fönster, förstörs den av att ha en grå massa som man ska se genom när man vill njuta av utsikten. 

Hitta bästa fönsterputsarna i Borlänge

Vill du hitta duktiga fönster putsare i Borlänge, kan man till exempel googla "fönsterputs Borlänge" så att Googles sökmotorer kan leta igenom alla städfirmor som erbjuder fönsterputs och som arbetar i Borlänge. Ring dem och fråga om offerter och referenser. När man sedan kontrollerar upp deras referenser så är det bara att kolla så de är punktliga och noggranna. Sedan är det bara att välja den som är bäst.

Därför behövs trapporna städas

19 aug 2019

En städad fasad och ett städat yttre är mycket trevligare än en smutsig sådan. Vi människor kan ju inte annat än döma varandra än det vi ser på ytan när man träffas för första gången. På liknande sätt är det när man kommer till en ny fastighet. Om det första man ser är en jätteful och smutsig trapphuppgång, tänker man att detta är inget trevligt hus och de som bor där är säkert inte noggranna med hur de har det. Så vill ingen att andra ska tänka om en. Inte i första taget i alla fall. Och det är viktigt hur andra tänker om ens fastighet, i synnerhet om man vill kunna sälja sin bostad där. Kommer det in spekulanter på fastigheter i er BRF, kommer de inte att vilja köpa en där trapphuset ser ut som ett förfallet ställe.

Vinter och höst städning särskilt viktigt

Det är mycket viktigt med trappstädning särskilt under vintern och hösten då det kommer in en massa grus, snö och sand. Det kommer in löv när man öppnar dörren och annat skräp. Många sandar och lägger grus på halkiga gångbanor och körfält. Det gör att omgivningen runt fastigheterna blir väldigt smutsiga. Går man då i det, och sedan går in i trappan, drar man med sig allt det som är smutsigt. Städar man inte bort allt det som alla har dragit in i trapphuset, blir det alldeles ingrodd smuts till sist. Det är en hel del av smuts som stannar kvar i trapphuset. Säg att minst hälften av alla som bor i en trappuppgång har husdjur; katter eller hundar. De behöver gå ut många gånger per dygn. Då drar alla katter och hundar in smuts varje dag. Dessutom om det finns barn i trapphuset, så drar även de in smutsen. Till sist är varje trappsteg helt smutsigt. Då måste man ta in städare för trappstädningen.

Anlita rätt städfirma

Då gäller det att man anlitar rätt städfirma för jobbet med trappstädningen. Om det är i Stockholm som man behöver trappstädningen bör man leta efter en städfirma som erbjuder det. Det är nämligen inte alla som alla städfirmor gör sådant jobb. Det är lite bökigt att städa trappor nämligen. Det går inte att dammsuga trappor. Där måste man ta med våta golvmoppar för att det ska blir rent. Även handtag måste man torka rent med våta trasor med rengöringsmedel. Sedan måste man tvätta entrémattan åtminstone varje vecka om inte oftare. Läs mer om detta på: https://www.stockholmtrappstädning.se.

Så får du kontorsstädning i Stockholm

29 jul 2019

Arbetar du med städning? Du kanske har en städfirma, som du har startat på egen hand. Då behöver du kanske utöka din verksamhet så att du får så många uppdrag som möjligt. Om du har många städare som arbetar i ditt företag, då kanske du vill se till så att alla de har arbetsuppgifter hela tiden. Det är nämligen så att driva ett företag innebär att man alltid bör vara på tårna. Om man inte är det, innebär det oftast att man blir omkullsprungen av sina konkurrenter – och det vill man ju inte. Är man det minsta tävlingsinriktad, vill man se till att alltid komma först och vinna, eller hur? Så hur vinner man en upphandling när det kommer till exempelvis kontorsstädning i Stockholm? Här kommer några bra tips på hur man som företagsledare kammar hem upphandlingen av kontorsstädning.

1. Ge garantier på kontorsstädningen 

Är man ett städbolag och vågar lova garantier på kontorsstädningen då gör man kontorsstädningen som man erbjuder riktigt attraktivt. Den som fundear på att anlita ditt städföretag, lockas att anta erbjudandet och anlita ditt företag. Att lova saker och ting gör det lättare att anlita företaget och kunderna känner sig tryggare att anlita ett sådant företag.

2. Se till att kunna finnas lokalt

Många vill anlita företag som finns på platsen. Då är det viktigt att kunna se till att finnas på de olika platser som kunderna befinner sig på. Det är sällan som de lockas att anlita ett städföretag som har långa resor till platsen där de ska städa. Ser kunderna att man finns på plats, lockas de också att anlita det städföretaget.

3. Var noggrann med rekryteringen

Det är mycket viktigt att bara anställa städare som är duktiga på städning. Det är faktiskt inte alla som kan städa. Man kan ju tycka att det inte skulle vara särskilt svårt att städa, men det krävs att man har rätt öga för att upptäcka var smutsen finns och se till att få bort det. En del kan faktiskt inte städa, tyvärr. Sådant måste man vänja sig vid, träna upp ett öga som upptäcker var smutsen finns och åtgärda det. Viktigast är att anställa sådana som är noggranna och som är lite petiga och inte lämnar kvar en massa smuts. På så sätt ser man till attt få goda referenser. Blir kunderna nöjda med städningen, går ryktet fort och man får ett goda referenser vilekt gör att kunderna gärna anlitar en. 

Anlita en städfirma

29 maj 2019

Det är fler och fler som anlitar städhjälp i dagens Sverige. Anledningarna är många med tidsbrist är nog vanligast. Det har också blivit lättare att hitta bra städfirmor idag än tidigare.

Städning har blivit en miljardindustri och branschen har blivit rumsren med bra avtal och korrekta löner. RUT-avdraget har även gjort det billigare för privatpersoner att anlita städhjälp.

Vad kan man få för hjälp?

Egentligen kan få all tänkbar hjälp inom städning. Det gäller både för privatpersoner och för företag. Man kan få skräddarsydda lösningar som passar för olika behov.

Här listar vi några exempel på tjänster:

Hemstädning - Här får man hjälp hjälp med vanlig dammsugning, dammtorkning, skura golv och annan städning som man gör hemma. Det ingår även rengöring av vitvaror och arbetsytor i köket och rengöring av toalett och duschutrymmen i badrummet. Sedan finns det ofta ett antal tilläggstjänster som fönsterputning, mattvätt och rengöring av kristallkronor. Även städning av källare och vindar går att boka hos många aktörer.

Kontorsstädning - Det ställs höga krav på städning på kontor för att de som arbetar där. Smutsiga och ofräscha arbetsplatser är grogrund för bakterier som göra människor sjuka. En ren arbetsplats gör medarbetarna mer inspirerande och motiverade. Det ställs höga krav på dagens arbetsplatser, rena toaletter och kök, papperskorgarna ska tömmas varje dag med mera. De allra flesta anlitar professionell städning.

Flyttstädning Stockholm - När man ska flytta är det många som tar hjälp med städningen. Det ställs väldigt höga krav vid en flyttstädning. Gör man det själv finns det stor risk att man får nedslag och får göra om. Ett städfirma vet exakt vad som krävs vid en grundlig flyttstäd och följer noggrant ett städschema för att inte missa något. 

Visningsstädning - När man ska sälja sin bostad vill man ju visa upp den från sin bästa sida. Ett perfekt tillfälle att anlita hjälp med städningen för ett perfekt resultat. Det är en ren investering som kan ge frukt.

Fönsterputs - Nu är våren här och med det syns smutsen på våra fönster mer än nångonsin. Då kan man inte blunda för fönstren längre. Då är det smidigt att boka en fönsterputs och få perfekta fönster utan att röra ett finger.

Använd RUT-avdraget på städning i hemmet

Som privatperson har man möjlighet till skattereduktion. RUT-avdraget innebär man endast betalar för halva arbetskostnaden. Och för en tjänst som hemstädning är det ju perfekt när det nästan inte är någon materialkostnad alls. Det enda kravet är att man har fyllt 18 år. 

← Äldre inlägg