Att lämna bort den tråkiga städningen

För många människor är städningen definitivt ett nödvändigt ont. Men det finns faktiskt de som älskar att städa. Eller åtminstone gillar det. Dem hittar vi som anställda på städfirmor.

Detta till lycka för alla som pustar och stönar sig genom fredagsstädningen varje vecka. De som inte kan sluta tänka på att det är ett jobb som egentligen aldrig blir färdigt. Utan som varje vecka ser det som ett avslutat kapitel. Bara för att det motsatta skulle göra uppgiften helt omöjlig att bemästra. Men man behöver faktiskt inte tänka så längre. Varför gneta och lida när man kan hyra in en städfirma som gör jobbet. De gör det dessutom, snabbt och bra och för en billig penning. Man skulle kunna tro att det kunde ge beställaren dåligt samvete. Men inte det. De får jobb och betalt för det jobb de gör. Den som beställer får dessutom göra ROT- avdrag. Plötsligt är fredag just precis vad fredag borde vara. Alldeles, alldeles underbart.

När man beställer tjänsten

Börja med att googla för att hitta företagen man kan välja emellan. Att de finns på orten är en fördel då de annars kan lägga till milersättning. Det känns lite onödigt att betala om man inte behöver. Sök på exempelvis hemstädning i Örebro. Sedan är det bara att boka in en tid hos den valda städfirman.

Innan man gör den slutliga beställningen kommer städfirman på hembesök för ett möte. Man sätter sig ner och bestämmer tillsammans vad som ska ingå i beställningen. Man bestämmer vilken dag och tid som passar bägge parter bäst. Det kan till exempel vara så att man som kund har ett nattjobb. Då är det inte så bra om städfirman kommer instormande under förmiddagen för att städa. Det kan även vara så att man utöver det vanliga städet vill ha extra tjänster. Det kan vara saker som fönsterputsning, tvätt och strykning. Hör med företaget vad som kan bokas och om man kanske kan boka in vissa tjänster bara under årstider som höst och vår. En sådan tjänst kan vara just fönsterputs.

Sedan är det bara att njuta

När allt är klart uppstår magi. För när fredagen kommer och jobbveckan är slut. Ja då kan man verkligen pusta ut på riktigt. Det är bara att slänga upp benen i soffan och känna hur ordet ledigt verkligen lever upp till sin fullständiga betydelse. Dörrklockan ringer och kvällens take-away levereras precis i tid för kvällens favoritprogram.

15 Nov 2020