Catering gör er vårstädning lättare

Att städa tillsammans med övriga medlemmar i BRF:en är inte speciellt upphetsande. Dels så handlar det om ett ganska hårt jobb och dels så innebär det en uppoffring rent tidsmässigt. En höst- eller vårstädning sker under en helgdag och under denna så kan man således glömma tanken på golf, på att åka ut och grilla korv med familjen och på att gå på några museum i Stockholm. Dessutom; visst är det konstigt att en vårstädning nästan alltid sammanfaller med bra väder? Det kan regna en hel vecka, men så fort datumet för städning kommer så skiner solen - och då måste man jobba med att klippa häckar, städa gemensamma utrymmen, rensa förråd och gå igenom alla rabatter.

Det är inte roligt - men det är nödvändigt både sett till den ökade trivseln och sett till grannsämjan. En granne som smyger undan, som ställer in eller som gömmer sig genom att vandra omkring i kursiv stil bakom persiennerna i samband med en städdag blir heller inte omtyckt. En för alla - alla för en. Alla andra grannar offrar också en helgdag, det är inte bara du och din familj som tvingas lida.

Det går dock att göra en sådan process lite lättare och betydligt trevligare. De flesta BRF:er bjuder på enklare förtäring i samband med en vår- eller höststädning. Det serveras lite kaffe och möjligen så tar man fram grillen och slänger på några korvar. Det är bra, men det går att ta detta lite längre.

Vill man skapa verklig trivsel så ser man till att ordna en riktig fest i samband med sådana här, lite tråkigare, sammankomster. De flesta BRF:er i Stockholm har någon typ av allmänning - en ny innergård, ett litet lusthus, en samlingslokal inomhus - och dessa tycker vi att man ska använda. Varför inte beställa catering, köpa in vin och öl och skapa en riktigt trevlig gårdsfest som alla kan se framemot?

Just catering är ett perfekt alternativ för en vårstädning. Detta då man dels kan avtala en tid med cateringfirman, dels så man kan välja mellan varma- och kalla rätter och dels så man även har ett stort urval av mat där både kött, fisk, fågel och vegetariska alternativ finns. Det gör att det också finns någonting för alla. Catering är en bra lösning, men det är en tjänst som kräver viss planering och det är också en fördel i kombination med en vårstädning.

Sena avhopp gör att alla får jobba hårdare

“Du kommer väl på städdagen “? Den frasen brukar nästan alltid besvaras med ett ja från den som får frågan. Men, trots detta så ställer folk in. Det handlar om lättja, om lathet och om ren och skär egoism. Är man inte sjuk så är man också med och bidrar, så enkelt är det.

Men - och här kommer vår knäckfråga: om man bundit upp sig och anmält sig för mat och dryck så är det inte lika lätt att hoppa av. Ni kommer att bekosta er catering med en gemensam kassa - men ni kan även addera att de som inte kommer på städningen också kommer att få bekosta sin mat och sin dryck med egna medel. En slags gisslansituation där ni sätter hårt mot hårt. Ingen städning - ingen catering: men ändå en kostnad för avhopparen.

Att skicka ut en lista och en meny från företaget ni anlitar för catering i Stockholm kommer att ge er tydliga svar om hur många deltagare ni blir och den kommer att ge företaget tydliga svar om vilka rätter som ska förberedas. Sker avhopp så drabbas er BRF inet av några extra kostnader då men själv får betala det man initialt beställt. En bra plan för att öka deltagandet och minska avhoppen.

Cicada är ett företag i Stockholm som erbjuder catering till olika typer av tillställningar.

8 Jan 2019