Dags att städa bort allt gammalt

Är det dags att städa ut allt gammalt och unket? In med frisk luft och in med det nya? Det brukar kännas skönt när man rensar ut allt gammalt skräp och smuts, damm och sådant som hindrar oss från att njuta av tillvaron. Det är inte så konstigt att vi har en hel blogg som handlar om vårstädning, eller hur? Vi har det gemensamt att vi känner oss befriade när vi har "befriat" våra hem från en massa smuts och damm och annat som inte hör hemma hos oss. Det finns också en del knep som man kan ta till efter att man har städat, för att behålla ordningen och redan och slippa känna att det är kaotiskt hemma.

Red upp i röran av sladdar

Har du ett helt ormbo av sladdar hemma hos dig? Ikea har till exempel små näthyllor för sladdarna så att du ska slippa ha sladdarna liggande i en röra på golvet. Det blir bra mycket snyggare hemma och det blir lättare att dammsuga under skrivbord, invid TV-hyllan och så vidare när man har ordning på sladdarna.

Krokar för kläder, väskor och små saker

Om du har barn som gärna slänger kläder, skolväskor och andra små saker på golvet är krokar bättre för att hänga upp dessa. Det ser mer städat och välordnat ut. Du kan hänga upp krokarna lite huller om buller, för långa och korta saker, så det blir en fin ordning på sakerna som finns i barnens, eller egna sovrummet. Passar särskilt bra i badrum, där man ofta har många småpryttlar.

Ta bort fläckar när de kommer

En annan sak som är bra och som underlättar städningen, är att ta bort fläckar så snart de uppkommer. Då slipper man reta sig på den nya fläcken på köksgolvet, eller på bordsduken, på väggen eller handfatet. Det gör att hemmet ser mer städat ut.

Har du tillräckligt med garderober?

Har man alltför många klädespersedlar som hänger på stolar, kan man fundera på om man har tillräckligt många garderober för de kläder som man har och äger. Det underlättar att hålla ordning på sina saker om man har tillräckligt många garderober, eller byråer, där man kan hålla sina sockor, underkläder och annat borta från golv och stolar.

Vill du ha en städfirma till vårstädningen?

Om du känner att det blir för stor ska att ägna en hel dag åt en stor vårstädning, kan du i stället anlita en städfirma som kommer då och städar åt dig. Det är ingen dum idé om du till exempel har ett stort hus. Då är det oftast stora ytor att städa. Här kan du läsa mer på: hemstädningnacka.nu.

13 Feb 2019