Därför behövs trapporna städas

En städad fasad och ett städat yttre är mycket trevligare än en smutsig sådan. Vi människor kan ju inte annat än döma varandra än det vi ser på ytan när man träffas för första gången. På liknande sätt är det när man kommer till en ny fastighet. Om det första man ser är en jätteful och smutsig trapphuppgång, tänker man att detta är inget trevligt hus och de som bor där är säkert inte noggranna med hur de har det. Så vill ingen att andra ska tänka om en. Inte i första taget i alla fall. Och det är viktigt hur andra tänker om ens fastighet, i synnerhet om man vill kunna sälja sin bostad där. Kommer det in spekulanter på fastigheter i er BRF, kommer de inte att vilja köpa en där trapphuset ser ut som ett förfallet ställe.

Vinter och höst städning särskilt viktigt

Det är mycket viktigt med trappstädning särskilt under vintern och hösten då det kommer in en massa grus, snö och sand. Det kommer in löv när man öppnar dörren och annat skräp. Många sandar och lägger grus på halkiga gångbanor och körfält. Det gör att omgivningen runt fastigheterna blir väldigt smutsiga. Går man då i det, och sedan går in i trappan, drar man med sig allt det som är smutsigt. Städar man inte bort allt det som alla har dragit in i trapphuset, blir det alldeles ingrodd smuts till sist. Det är en hel del av smuts som stannar kvar i trapphuset. Säg att minst hälften av alla som bor i en trappuppgång har husdjur; katter eller hundar. De behöver gå ut många gånger per dygn. Då drar alla katter och hundar in smuts varje dag. Dessutom om det finns barn i trapphuset, så drar även de in smutsen. Till sist är varje trappsteg helt smutsigt. Då måste man ta in städare för trappstädningen.

Anlita rätt städfirma

Då gäller det att man anlitar rätt städfirma för jobbet med trappstädningen. Om det är i Stockholm som man behöver trappstädningen bör man leta efter en städfirma som erbjuder det. Det är nämligen inte alla som alla städfirmor gör sådant jobb. Det är lite bökigt att städa trappor nämligen. Det går inte att dammsuga trappor. Där måste man ta med våta golvmoppar för att det ska blir rent. Även handtag måste man torka rent med våta trasor med rengöringsmedel. Sedan måste man tvätta entrémattan åtminstone varje vecka om inte oftare. Läs mer om detta på: https://www.stockholmtrappstädning.se.

19 Aug 2019