Ett städat hem leder till en bättre hälsa

Att städa är något som allt färre personer hinner med i sin stressiga vardag. Som tur är finns det professionella städfirmor som du istället kan anställa för ta hand om städningen i ditt hem.

Alla vet att det finns många fördelar med ett hem som är rent och prydligt. Inte enbart leder det till att du känner dig omotiverad om det är stökigt omkring dig, men det kan även leda till en sämre hälsa. Detta eftersom ditt hus är fyllt med farliga bakterier. Att städa gör att du mår bättre och får mer gjort. Det är däremot svårt att hinna städa själv. Det perfekta valet är istället att anställa en städfirma för att utföra städningen i ditt hem. Istället för att komma hem med en lång checklista med saker att göra, kommer du tillbaka till ett hus som doftar nystädat. Det finns verkligen inga nackdelar med att anställa en städfirma. Du får tid till annat, samtidigt som städningen blir utförd på ett professionellt sätt.

Investera i dig själv

Att investera i dig själv och din hälsa är viktigt. Det är däremot inte alla som tänker på att hemstädning är en investering i en själv, men det är det verkligen. Att slippa att behöva städa själv är guld värt. Det finns helt enkelt alldeles för mycket att göra i vår vardag idag för att hinna med att städa. När du anställer en städfirma för att städa vet du att städningen kommer att bli utförd på ett korrekt sätt. När du själv städar händer det ofta att du inte hinner städa ordentligt. Det blir bara gjort i farten, och ofta flyttar du bara bakterier mellan olika rum. Med en professionell städare kommer ditt hus bli rent. Det är också värt att anställa återkommande städning varje vecka. Glöm inte heller att investera i storstädning minst två gånger per år.

Använd RUT-avdraget för hemstädning

Om du har en begränsad budget och känner att du inte har råd med att anställa en firma för hemstädning så kan du utnyttja RUT-avdraget. Detta är ett skatteavdrag som gäller för privatpersoner och gör det enklare att anställa hjälp i hemmet. Det gäller vid hemstädning, flyttstädning och även hjälp med tvätten. ROT- och RUT-avdraget gäller båda upp till 50 000 kronor per år, vilket gäller per person i hushållet. För RUT-avdraget gäller avdraget på 50% av arbetskostnaden, och detta blir avdraget direkt från din slutgiltliga räkning. Vi rekommenderar denna sida: https://www.hemstädninguppsala.com

6 Apr 2020