Fönsterputsfirmornas tilläggstjänster

Att ha smutsiga fönster kan förstöra hela känslan i hemmet. Ställer man sig och tittar ut genom köksfönstret kanske man möts av fläckar och damm, snarare än en fin utsikt eller andra vackra vyer. Att ha rena fönster höjer definitivt helhetsintrycket av ett hem. I de flesta hem, i synnerhet moderna bostäder, är ju fönster en mycket stor del av hemmet.

Fönsterputs-firmorna arbetar lite olika, beroende på vilken firma det är fråga om. I den här artikeln kommer vi att titta på de olika firmornas utbud.

I artikeln kommer inga namn på företagen att skrivas ut. Texten syftar endast till att ge en överblick över vad man kan få för tilläggstjänster när man anlitar någon att sköta sin fönsterputs. Tre firmor baserade i Sollentuna, en kommun strax norr om Stockholm, har valts ut för att undersökas.

Tjänsterna

Den första firman i Sollentuna vi tittar på är en av de större i kommunen. På deras hemsida finns ingen undersida eller kategori som heter just ”tilläggstjänster” (eller liknande). Dock går det att hitta relevant information lite överallt på sidan. Till exempel kan man läsa att rengöring av kringliggande snickerier inte ingår i jobbet, något som ingår i en del andra firmors fönsterputs.

Den andra firman i Sollentuna som undersöks har ganska snålt med information om själva putsningen. Detta trots att fönsterputs är firmans huvudsakliga verksamhet. Förutom fönsterputsning sysslar de även med olika typer av städning, bland annat kontorsstädning, trappstädning och hemstädning.

Den tredje firman vars hemsida besöks har mycket information – men inte om själva priserna. De skriver dock ut på sin hemsida att de gärna rengör fönsterkarmarna, fönsterbräderna och annat i samband med putsen. De skriver också att de rengör persienner, fast än de gärna vill undvika detta då persienner kan vara känsliga och slitna. Om kunden har satt upp nya persienner går det dock ”jättebra” att även rengöra persiennerna.

Jämförelse med firmor som sysslar med fönsterputs utanför Sollentuna

Kollar man andra firmors hemsidor upptäcker man ganska snart att det skiljer i sig i vilka tilläggstjänster som erbjuds – åtminstone informationen om dem på deras hemsidor. I Sollentuna finns endast ett visst antal firmor som sysslar med fönsterputs. Kollar man över hela landet hittar man dock ganska många sidor som ger detaljerad information om de olika tilläggstjänsterna.

De vanliga tilläggstjänsterna som brukar förekomma är just persienntvätt, rengöring av spröjs och av fönsterbleck. På en del sidor skriver man även ut priserna för detta. Generellt sett uppmanar dock firmorna till kontakt via telefon eller att man gör en offertförfrågan. Så ofta kan det vara svårt att på förhand veta vad de olika tilläggstjänsterna kostar.

 

 

 

15 Jan 2017