Fördelar och nackdelar med offertsidor

Något som har följt med internet är möjligheten att enkelt ställa olika firmors offerter mot varandra, oavsett om det gäller hemstädning, golvläggning eller något annat.

Genom en offertsida ger du en precis beskrivning av ditt uppdrag och när du har klickat på ”skicka”, får flertalet firmor i din stad genast se din beställning. Det här fungerar givetvis bättre i mellanstora till lite större orter (så som Nacka och Södertälje t.ex.) där utbudet är lite större än på de allra minsta orterna. Givetvis är det dock bara inte i Nacka och Södertälje det här fungerar. De allra flesta platser i landet har ett utbud där du har ett antal firmor att välja mellan.


Fördelar


Fördelarna med att använda sig av offertsidor är uppenbart många. Du slipper själv ringa runt till olika firmor, begära ut offerter, samla ihop dem, och sedan fortsätta hålla en kontinuerlig kontakt med firmorna för att förhandla om priserna.

Givetvis kan det bli en del förhandling även när du använder dig av offertsidor. Dock går ju hela processen mycket snabbare när du själv slipper söka upp och initiera kontakten med flertalet firmor i din närhet.

En annan fördel är att du kan få kontakt med firmor som du med stor sannolikhet inte hade hittat annars. Kanske syns de långt ner i sökmotorerna och annonserar snålt på stan, men genom att de är anslutna till just den offertsidan du använder dig av får du ändå en offert från dem. Söker du efter firmor i din stad, till exempel ”hemstädning Nacka” på nätet, så syns ju vissa firmor högre upp – men de behöver inte vara de bästa.

När det kommer till hemstädning till exempel, finns en annan fördel i att offertsidorna ofta har färdiga formulär. På så vis missas ingen väsentlig information vid initierandet av kontakten, vilket kan vara lätt hänt om du skickar ett mail till valfri firma.


Nackdelar


Nackdelarna med att använda sig av offertsidor är kanske inte så många – men visst finns de. En risk med att använda sig av en dylik sida är att du lockas av ett mycket bra erbjudande. Men kom ihåg: bara för att erbjudandet är bra är inte firman det. Visst ställs det vissa krav på firmorna för att de ens ska få vara anslutna till sidorna, men det finns alltid en viss risk.

Innan du anlitar en firma – oavsett om du har hittat den via en offertsida eller inte – bör viss research om företaget göras. Sök runt på nätet efter recensioner och omdömen, hör runt med vänner om de anlitat företaget och var inte rädd för att begära referenser från företaget själva. Sökningar på nätet i stil med ”recensioner hemstädning Nacka” till exempel, kan ge resultat som hjälper dig att se vilka firmor som du inte är beredd att anlita – oavsett hur bra offert de erbjuder via en offertsida.

Du som söker en bra och pålitlig städfirma för hemstädning i Nacka kan gå direkt till http://www.hemstädningnacka.se/

16 Oct 2016