Golvslipning lika med storstädning?

Är du trött på att ditt golv alltid ser smutsigt och livlöst ut? Detta oavsett hur ofta du städar det. Det finns ofta en anledning till att ett trägolv ser smutsigt ut redan efter någon timme och det handlar om att ytbehandlingen har börjar försvinna; något som gör att smutsen tränger djupare in i golvet och således gör att golvet blir mer benäget att dra till sig damm. För att slippa städa ett trägolv hela tiden så finns det ett alternativ som gör att golvet ifråga hålls rent under en längre tid - och ser rent ut fast det kanske är lite smutsigt.

Alternativet heter golvslipning och en sådan bör man faktiskt genomföra med jämna mellanrum. inte enbart för att förhindra att golvet ser smutsigt ut - mest för att ge det en längre livslängd och därmed spara mycket pengar. Istället för att tvingas ta kostnaden för ett nytt golv så kan man genomföra en betydligt billigare golvslipning och dessutom få ett vackrare golv på köpet.

Handlar det om ett trägolv så blir ett sådant nämligen vackrare och vackrare med åren - i och med att trä är levande och att det tar lång tid innan alla ådringar kommer fram. En golvslipning har alltså potential att göra ett gammalt golv som nytt igen - men betydligt vackrare.

Många slår lite bakut då man säger golvslipning. Man tar för givet att en sådan innebär att man kommer att få en lägenhet full av slipdamm. Drar man ut en byrålåda i sin bostad i Stockholm månader efter en golvslipning så kommer det fortfarande att ligga slipdamm i denna. Om detta kan vi säga följande: så har det varit - men så är et inte längre. En golvslipning idag är nästintill dammfri.

Dammfri golvslipning i Stockholm

Dagens slipmaskiner har en större prestanda och bättre uppsamlingsförmåga. Det damm som kommer av en golvslipning sugs direkt upp i maskinen och fastnar i en påse. Det gör att man som privatperson del slipper obehaget med en massa slipdamm och dels också slipper en del av den förberedelse som tidigare krävdes.

Du kommer alltså slippa stå med en tejprulle och täppa till vid alla dörrar, vid glipor och längs med lister och vid lådkanterna innan en golvslipning. Däremot så kommer du dock inte undan det faktum att rummet måste tömmas på möbler.

Använd ditt rotavdrag för golvslipning

En golvslipning räknas in i Rot-avdraget och det rä ytterligare ett starkt argument till varför du ska anlita ett företag för en sådan. Du kan anlita en firma i Stockholm - eller var du nu än må bo - få dina golv slipade, få en ytbehandling applicerad och därefter betala en räkning där beloppet är reducerad med 30% av den totala kostnaden för arbetet. Det är helt klart något som gör stor skillnad. Få ett golv som håller, som är vackert och lätt att rengöra: genomför en golvslipning.

Här kan du läsa mer om golvslipning: http://www.golvslipningstockholm.biz.

30 Aug 2018