Hur går professionell städning till?

Hur går professionell städning till? Behöver jag förbereda mitt hem på något sätt innan städarna kommer? Vem betalar om något skadas eller går sönder? Läs här för mer information!

Nuförtiden är det många som anlitar hemstädning. Det är inte så konstig med tanke på att man sparar både tid och energi på att inte behöva spendera flera timmar varje vecka på att hålla rent i bostaden. Dessutom är det riktigt härligt att komma hem till ett rent och nystädat hem. Om du har bokat hemstädning för första gången så finns det inte särskilt mycket som du behöver tänka på eller förbereda i förväg. Personalen löser det mesta innan städtillfället eller direkt på plats. Däremot kan det vara bra att veta hur det hela går till! Så vad händer egentligen under en hemstädning? Och hur fungerar det med RUT-avdraget?

En mycket enkel process

Processen vid hemstädning ser ut så här: vid avtalad tid så kommer städpersonalen hem till dig. Om man vill vara hemma eller inte är helt upp till en själv. Om inte så har överlämningen av nycklarna till bostaden bestämts i förväg. Städningen kommer sedan att påbörjas med de moment som man har kommit överens om, till exempel dammsugning, avtorkning av golv, städning av badrum och så vidare. Alla produkter och verktyg som används tillhandahålls av städbolaget, så det är inget som du behöver köpa i förväg. När alla moment är utförda så lämnar personalen din bostad och återkommer vid nästa överenskomna städtillfälle. Det är alltid samma person som återkommer, så att städningen alltid sker efter just dina önskemål. Skulle något i hemmet mot förmodan skadas eller gå sönder så täcks kostnaden av städbolagets försäkring.

Hemstädning och RUT-avdraget

Hemstädning har tidigare varit en mycket kostsam historia, men inte nu längre. När du köper hemstädning så har du nämligen rätt till det så kallade RUT-avdraget, vilket betyder att du får en skattereduktion motsvarande 30% av kostnaden för tjänsten. Avdraget gäller upp till 50000 kronor per myndig person i hushållet per år. Gällande RUT-avdraget så behöver du inte göra någonting själv. Det är städbolaget som rapporterar in alla uppgifter och håller koll på att allt går rätt till hos Skatteverket. Avdraget görs sedan direkt vid faktureringen, vilket betyder att du inte behöver vänta på deklarationen för att få pengarna tillbaka. Det enda du behöver göra är att bestämma vad du ska göra med all din nyvunna tid. Läs gärna mer på denna hemsidan: https://www.hemstädningmalmö.com

25 Apr 2020