Köp städhjälp - slipp bråk på jobbet

Diska din kopp - din mamma jobbar inte här”. “Fäll ner ringen!”. “Torka upp efter dig - disktrasan hänger här!!!

Lappar med såna här meddelande på kylskåpsdörrar på olika arbetsplatser runt om i landet har vid det här laget blivit riktiga klassiker. Den arga lappen kan handla om såväl snus i toaletten som urinfläckar på toalettem, döda krukväxter i fönstren eller gammal lunchmat som står och luktar illa i kylen i köket på arbetsplatsen.

Det är ofta de små praktiska frågorna som det blir bråk om på jobbet. Inte så sällan har de med just städning och ordning att göra. Många vill ha det rent och snyggt runt omkring sig och blir tokiga när andra inte lever upp till deras förväntningar.

På liknande sätt blir de som kan arbeta med en viss röra runt omkring sig, utan att störas, frustrerade på de som pratar om städning på jobbet. “Det är väl produkten som är det viktigaste?!”

Utomstående städhjälp underlättar

Det går sällan att komma överens om hur städat det ska vara på jobbet. Människor är olika. Men för att alla ska trivas på samma arbetsplats är det bäst att någon utomstående har hand om städningen. Ni på jobbet får rena lokaler samtidigt som arbetskamraterna slipper reta sig på varandra.

När man köper hjälpen utifrån kan man se att arbetskamrater som tidigare stört sig på varandras petighet eller röra, nu kan fokusera på sina arbetsuppgifter. De får mötas som yrkesmänniskor vilket ju är meningen från första början. Man kan då mötas professionellt och slipper förhålla sig till hur pedant eller stökig de andra är som privatpersoner.

Städningen viktigt för arbetslusten

Kontorsstädning är helt enkelt ett smidigt sätt att dämpa vardagstjafs mellan människor på jobbet. Om du själv arbetar på en arbetsplats där ni bårkar mycket om småsaker kan du gå till din chef och föreslå att ni köper mer städhjälp till företget.

Med ordning och reda runt omkring sig brukar de som retar sig mest få lugn och ro. Det kan kapa en del av problemen med småbråk.

Är du själv ansvarig för arbetsplatsen så testa i alla fall att ta in hjälp med kontorsstädning. Du kommer nog att märka att stämningen på jobbet blir bättre när personalen slipper gnabbas om småsaker. Det kan låta som en bagatell. Men tid som går åt till frustration och bråk är förlorad tid till idéer och arbete framåt. Ett rent kontor kan göra mycket för arbetslagets arbetslust.

2 Jul 2016