Lyft huset inför våren

När våren knackar på dörren, har de flesta husägare en hel del att stå i. Fasaden kanske behöver målas, markiserna behöver bytas eller så är det något annat som kommer ta en del tid att göra. Kort sagt är det ganska många saker som kan behöva göras när våren och sommaren kommer.

Kanske är du ovan husägare, eller så vet du helt enkelt inte riktigt vad du ska göra för att snygga till huset? Här kommer fem saker du kan göra för att lyfta huset inför våren.

Gör en storstädning

En storstädning kan göra oerhört mycket för hur huset upplevs. Visserligen gör det knappast någon större skillnad för hur det upplevs utifrån, men att komma hem till ett rent hem anser nog de flesta vara betydligt trevligare än att komma hem till smuts och röra.

I en storstädning görs ofta mycket som kanske hoppas över vid en ”vanlig” städning. Lister dammtorkas, dörrhandtag och skåpsluckor rengörs och så vidare. De flesta väljer nog att göra en storstädning själv, men det är inte ovanligt att man anlitar en firma för det. Allra vanligast är det förmodligen i storstäderna (Stockholm, Göteborg och Malmö) där rutavdraget brukas flitigast. Särskilt i Danderyd utanför Stockholm används rutavdraget mycket. Här kan du beställa en storstädning: www.storstädningstockholm.biz.

Byt markiser

Att byta ut markiser gör mycket för hur huset upplevs. Till skillnad från att göra en storstädning, gör ett markisbyte att huset upplevs vackrare från utsidan. Att välja nya markiser kan dessutom vara riktigt roligt. Att sedan se dem uppsatta på håll kan vara lika roligt även det.

Att välja nya markiser behöver inte vara en särskilt betungande uppgift. Ofta är det bara att titta på vad huset har för färger och sedan matcha markiserna med dem. Beroende på vad man har för smak, kan man också välja markiserna i någon utstickande och lite ”galen” färg.

Måla om fasaden

Att måla om fasaden är något som kan göra att huset ser riktigt fräscht ut till våren. För många känns det dock svårt att göra ett dylikt jobb på egen hand. Det krävs tid, energi, förkunskaper och visst mått av färdigheter för att göra det snyggt. Många väljer därför att anlita en firma för detta.

Eller anlita en firma för att göra jobbet

Alla tipsen som listats i den här texten går det att anlita firmor för, även om vissa kanske är lite lättare att göra själv. Att hitta en firma för något av dessa jobb brukar inte vara särskilt svårt. Enklast kan det förmodligen göras genom en sökning på nätet. Bor du till exempel i Stockholm och vill ha storstädning, kan du testa en sökning i stil med ”Storstädning Stockholm” i valfri sökmotor. Hittar du inga bra resultat? Testa dig fram genom att variera sökorden!

31 Mar 2017