När det är dags att flytta

Alla människor flyttar någon eller några gånger i livet. Ett nytt blad i livet ska skrivas. Man kanske ska flytta långt och byta stad eller bara flytta till större eller mindre i närheten. Oavsett är det mycket känslor man går igenom. Hur ska det bli i det nya boendet? Kommer jag att sakna det gamla boendet? Alla minnen man har och oron för det nya. Alla rutiner man har hunnit skaffa sig ska bytas ut.

Det är mycket med det praktiska också. Man ska försöka sälja eller byta lägenheten, träffa mäklare, träffa banken, städa innan visningar, packa och flyttstäda, inflyttning i det nya, uppackning och adressändring med mera.

Städa innan visningen

Det är viktigt att lägenheten är ren och fräsch när det är dags att visa upp den. Ett tips är att ta in professionell städhjälp så den blir i toppskick till visningen. Många städfirmor erbuder så kallad visningsstädning, vilket innebär att det är en skräddarsydd städning just för lägenhetsvisningar.

Det kan vara väldigt skönt att få hjälp med städningen mitt i flyttkaoset. Hos en seriös städfirma kan du även uttnyttja RUT-avdraget. Det innebär att du får 50% billigare pris på arbetskostnaden, oftast direkt på slutfakturan. Du slipper all administration och firman som städar sköter allt med skatteverket.

Vad ingår i en städning?

I köket - Här rengörs diskho och kranar noggrant. Allt kakel torkas av och köksskåpen rengörs ut- och invändigt. Vitvaror dras ut och rengörs på alla sidor. Soptunnor töms och det rengörs även i skåpet under diskbänken. Alla öppna ytor som bord, stolar, fönsterbrädor och kontakter med mera. Man torkar även av lampor, karmar och dörrar. Självklart dammsugs och moppas golvet.

Bad och toalett - Här är det extra viktigt att det blir rent. Dusch/kabin och badkar rengörs noga samt avloppet rensas. Toalett, handfat och rör städas noga. Allt kakel och klinkers torkas av. Badrummsspegeln görs ren och dörr, lister och karmar likaså. Avslutningsvis dammsugs och moppas även golvet. 

Bostadsrum - I alla bostadens rum dammsugs och moppas golven och mattor. Även möblerna dammsugs. Alla lister, karmar, fönsterbrädor, element, kontakter och lampor rengörs. Speglarna putsas.

Fönsterputsning - Bostadens fönster blir ofta vädligt smutsiga. Samtliga fönster putsas och blir rena och fina. På en visning är det väldigt bra med rena och fräscha fönster.

Övrigt som tillval - Om man vill kan man hjälp med rengöring av kyl och frys invändigt. Samma gäller för rengöring av ugn invändigt. Om man vill kan man få den inglasade balkongen rengjord. 

23 Mar 2019