Nästan allt du behöver veta om städmaskiner

Städmaskiner finns av många olika slag. Allt från de enklaste dammsugarna till större städmaskiner menade för industriellt bruk. Här får du information om hur du städar som ett proffs.

Beroende på vilket behov man har kan det vara väl värt att undersöka marknaden och jämföra maskinerna grundligt. Visst kan det duga utmärkt med en billig maskin till sin lilla lägenhet, men har man ett större hus eller en hobbyverksamhet i garaget så är det nog värt att investera i en proffsmaskin. Söker du maskiner till industrin eller för städservice så kommer du att tjäna en hel del på att investera rätt från början. Oavsett behov så lönar sig kvalitet i längden; något som ofta är sant inom de flesta områden men speciellt när det kommer till städmaskiner. Precis som förväntat så kan man även hitta hyr- och leasinglösningar om investeringen känns lite väl mäktig. Många väljer även att anlita en städfirma för att inte själva behöva bekymra sig om service och underhåll.

Dammsugare för professionell städning

Bland dammsugarna så är det stor skillnad på de professionella maskinerna och konsumentvarianterna. En dammsugare som används dagligen kräver en högre kvalitet och man tjänar snabbt in den högre inköpskostnaden jämfört med om man använder de vanliga konsumentdammsugarna. Det finns våtsugare och torrsugare samt kombinationsmodeller som tar både damm och vätska.

Det ställs mycket högre krav på dammsugare som ska användas inom en industri; givetvis krävs det kraftigare sugförmåga och bra filter när både metaller och kemikalier kan finnas i dammet. De riktigt stora systemen kan även användas för att städa upp vätskor, cement, glas och metallspån. Bland de stora systemen så finns det även centrala system med containerlösningar att tillgå - något som är ett måste i många industrier.

Mer än bara dammsugare

När det kommer till proffsmaskiner så finns det ett flertal typer att välja mellan. Det finns sopmaskiner som nästan är ett måste för större ytor både inomhus och utomhus. Det finns modeller som man åker på eller går bakom beroende på behov. Skurmaskiner är ett måste för verksamheter med lite större ytor inomhus. Det finns också kombinationsmaskiner som klarar både dammsugning och skurning. Precis som sopmaskinerna så finns det modeller för att gå bakom eller åka på. På de allra nyaste modellerna så finns det också möjlighet till uppkoppling mot internet och appar för att hålla koll på maskinernas serviceintervaller med mera. Det är inte så konstigt att många hellre anlitar någon för städningen.

1 Jul 2020