Så fungerar en städmaskin

En städmaskin är som ju de flesta förstår en maskin som städar. Men hur går det till? Och varför ska man ha en maskin när man städar? Hjälper det inte att man bara går med en skurmopp ohc ser till att golvet är rent, och att det övriga i rummet är någorlunda rent? Städning på offentliga platser är ju inte som att sätda hemma.

Det förutsätter vi att de flesta normalintelligenta förstår. På offentliga platser är det så många fler som går fram och tillbaka, som därför sliter ner golv och de platser som finns att vistas på, på den offentliga platsen. Med offentlig menar vi alltså en plats som "alla" har tillträde till; tunnelbana, en jänrvägsperrong, en affär, gym, sportarena och så vidare.

Mer effektivt med städmaskin

När många människor använder sig av samma utrymme blir golvet framför allt, mycket smutsigt och slitet. Och det är den smutsen som man förstås vill komma åt. Då hjälper det inte att gå fram och tillbaka med en skurmopp. Då måste man ha en effektiv städmaskin, som har vatten och rengöringsmedel i ett stycke och som samtidigt skurar golvet med en riktig skuranordning. Den är så mycket mer effektiv än den lilla skurmopp som man använder manuellt. En städmaskin är dessutom minst 10 gånger snabbare än den mest idoga städare med en skurmopp i handen. Har man väl städat med en städmaksin kommer man aldrig att vilja gå tillbaka och städa för hand fler gånger.

Så fungerar städmaskinen

En städmaskin är konstruerad så att det längst ner roterar en stor borste som fylls med vatten och rengöringsmedel, och som sedan suger upp det smutsiga vattnet. På så sätt skuras och städas golvet på ett effektivt sätt. En städmaskin kan man antingen föra framför sig, eller sitta på och manövrera, beroende på hur stor maskinen är. En stor städmaskin som man har möjlighet att sitta på och städa gör arbetet mer effektivt än en liten. Det kanske säger sig självt. Ju större, desto mer effektivt.

Anlita ett företag med maskinservice

Funderar du på att skaffa dig en städmaskin bör du anlita en städfirma som har stort sortiment av städmaskiner och som erbjuder service, utbildning och reservdelar. Anlita någon som du kan hyra eller leasa om du inte vill köpa städmaskinen. Det kan ju hända mycket med en städmaskin, som man behvöer service på. Man kan ju inte förvänta sig att man ska vara tekniskt lagd bara för att man arbetar med maskiner.

31 Oct 2018