Så gör du för att få egentid!

Har du små barn? De flesta som någon gång har haft små barn, vet att just de där åldrarna när barnen är små, mellan 1-10 år gamla, är en väldigt intensiv ålder. De är så söta de små liven, men det brukar gå i ett när de väl är vakna. Det är lugnt bara när de sover. Och bitvis sover de en hel del, som tur är. Där emellan ska de utforska hela köket (alla skåp och luckor som de drar ut), utforska badrum (särskilt toastolen), badkar, dusch och allt vatten. Har de tröttnat på et, gillar de att dra ut alla rena kläder, eller soporna. De pillar på alla knappar till spisen, sätter på ugnen, pillar på TV:n, drar ner datorn på golvet och biter i sladdar. Ja, de flesta vet precis hur det är. Det är så intensivt att ha små barn.

Intensiva barnåldrar för alla barnfamiljer

Som förälder kan det vara riktigt svårt att få tiden över till en själv. Ibland får man som förälder inte ens sitta i fred på toaletten. Helst ska barnen med ända in i toaletten. De blir helt förtvivlade om de inte ser sin mamma eller pappa: allt det som barnen inte ser, finns inte. Det är därför de gillar tittut-leken. Den är till för att lära barnen att mamma och pappa visst finns, fastän inte barnen ser dem.

Svårt att kombinera familj med karriär

Många föräldrar förväntas göra karriär mitt under småbarnsåldern. Sådant gör att det blir svårt att hinna med allt, särskilt om man vill spendera av sin tid på barnen. 10 år går ganska fort, och plötsligt har du ett barn som är 10 och går i mellanstadiet. Då gäller det att ta vara på varje sekund som man bara kan tillsammans med sina barn. Åren med barnen går så snabbt, och ska man ha en bra relation med barnen gäller det att vara med dem medan de är små. Då gäller det att ta till alla knep man bara kan, för att hinna med allt som man vill hinna med.

Man kan alltid anlita hemstädning i Helsingborg

Som tur är måste man inte hinna med allt. Man kan faktiskt anlita hemstädning. Bor man i Helsingborg finns det städföretag som man kan anlita och som inte kostar skjortan att anlita. Sedan kan man dra av på Rut-avdragen så att man får ner priset på hemstädningen i Helsingborg. Läs mer om hemstädning på: http://www.hemstädninghelsingborg.se.

18 Sep 2018