Så hittar du miljövänliga rengöringsmedel

Funderar du också på miljön och vad, vi, konsumenter kan göra för att minska plastberget och sopberget som vi håller på och bygger. Vi, människor på denna jord, konsumerar otroliga mängder plast, så mycket att det finns 2 hela öar av plast som flyter på  Atlanten och i Stilla havet. Det sägs att de uppstår därför att vi människotr slänger en massa skräp på våra stränder runt om i världen. Och är skräpet kvar på stranden när vågorna sköljer över den, hamnar skräpet till sist ut i vattnet, där det utgör en otrolig fara för djuren i havet. 

Annat som är farligt för haven och djuren är de kemikalier som vi människor slänger i havet. När vi rengör våra hem, tänker vi sällan på att varje gång som vi sköljer av disktrasan, diskvattnet, skurhinken och rengöringssvamparna, följer de kemikalier som vi har använt med vattnet ut i våra vattendrag och ut i havet.

Det kan vi göra för att motverka kemikalier i haven

Därför bör vi tänka på vilka kemikalier vi använder när vi tvättar och städar hemma och som följer med i skurvattnet i diskhon och toaletten, eller där vi häller ut det uttjänta rengöringsmedlet. Vilka rengöringsmedel är ofarliga, och som vi inte behöver tänka på som försurar vattendrag och sjöar i vår närmiljö? Det bästa är om vi kan använda miljövänliga rengöringsmedel. Det påverkar inte miljön negativt och vi behöver inte ha dåligt samvete när vi städar och rengör hemma. Men, vilka rengöringsmedel är verkligen miljövänligt? Kan man kontrollera det på något sätt?

Läs innehållsförteckningen på rengöringsflaskorna

Precis som met mat och tillsatser i maten, innebär en lång innehållsförteckning att det finns mycket tillsatser till den ursprungliga ingrediensen. En lång innehållsförteckning är ett dåligt tecken. Helst borde alla endast använda såpa och tvål, som regöringsmedel både för människor, djur och våra hem. Till exempel innehåller Grumme såpa få ingredienser, allt som allt mellan 4-5 ingredienser, vilket är ett tydligt tecken på att det inte borde finnas starka kemikalier i produkten.

Såpa kan du faktiskt använda till mer än bara att moppa golvet med. Du kan rengöra ugnen, du kan duscha och bli ren av såpa, du kan bada hunden (eller katten) och du kan anävända det som botemedel mot skadedjur på växter. Du kan rengöra toalettstolen med det och använda till både speglar och fönster, huvudsaken att du har en bra fönsterskrapa som du kan torka torrt med efter att du har rengjort med en mjuk svamp och såpa.

Den miljövänliga såpan duger alldeles utmärt till att använda när du ska flytta och behöver göra den viktiga flyttstädningen. Bor du i Västerås, och känner att du varken orkar, har tid eller lust att utföra en stor och genomgripande flyttstädning kan du alltid anlita en flyttstädningsfirma. Här kan vi rekommendera denna flyttstädningsfirma för flyttstädningen i Västerås.

27 Aug 2018