Så noggrant bör du städa i en flyttstädning

Det är något speciellt när det kommer till flyttar. Att flytta till en större eller mindre bostad är för många en del av livet. Särskilt i storstäderna är det vanligt att man flyttar några några gånger i början av ens bostadskarriär. Man kanske inte behöver särskilt stor lägenhet i början när man är ung och kanske studerar. Då räcker det med en liten etta. Träffar man sedan någon och flyttar ihop, kommer man att behöva en större bostad. Kommer det barn med i bilden, behöver man en villa eller ett radhus. Sedan när barnen har vuxit upp och flugit ut ur boet (hemmet) är det sedan dags att flytta in i något mindre. 

Med flyttarna kommer flyttstädningen

Det är en hel del att ta itu med när det kommer till flyttar. Det är inte bara att packa sina saker och dr iväg. Det gäller att både packa, sortera, slänga – framför allt att slänga det som man inte vill ha med sig til det nya stället – flyttstäda och transportera bort allt som man inte vill ha med sig och till sist se till så att alla möbler och andra tillhörigheter transporteras bort. Och när det kommer till flyttstädningen kommer det krav på hur den ska se ut och hur den ska genomföras. 

Så bör du rengöra köket

När det kommer till flyttsätdningen är det viktigaste att det är riktigt, riktigt rent i badrum och kök. Där bör man, förutom att tvätta fönster, fönsterbrädor och fönsterkarmar, även rengöra spisen, inuti, ovan och bakom. Man blr rengöra köksfläkten, också den inuti och ovanpå. Alla köksskåp ska rengöras inuti och utanpå, liksom kyl och frys, diskbänk; både inuti och ovanpå och andra vitvaror, som diskmaksin till exempel.

Så bör du rengöra badrummet

I badrummet måste all inredning renögras noggrannt då gälle det att toalettstolen och hadnfatet inte har några ränder eller någon smuts. Förutom fönstertvätt måste man rengöra golvbrunnen, badkar, duschtstället, duschväggen, duschdörren, alla kranar och tvättmaskin. I alla andra rum gäller det även att du, förutom fönstertvätten, rengöra alla garderober, golvlister, dörrlister och dörrkarmar, elementen ska rengöras både bakom och ovanpå element. Glöm heller inte dörrhandtag och att rengöra ovanpå dörrar, strömbrytare, kontaktuttag och alla slags lister.

Bor du i Örebro har du minst ett 30-tal flyttstädningsbolag som du kan välja mellan. Välj då ett som ger dig garantier på flyttstädningen. Annt som är viktigt när man väljer ut ett städföretag är att de har egen ansvarsförsäkring, goda referenser och är allmänt pålitliga. Här kan du läsa mer.

16 Jan 2019