Snart är det vår och dags för städning

Tiden går fort när man har roligt. Det har ju just varit jul och nyår, men innan vi vet av det, har vi snart vår. Och med våren kommer solen fram. Det är då vi inser vilka smutsiga fönster vi har när solen skiner genom dem. Man inser kanske att det var ett halvår sedan fönstren senast blev putsade. Dags för fönstertvätt alltså.

Så här putsar du dina fönster på mest effektiva sättet

Använd en svamp eller pälsduk

Du behöver en svamp, eller bäst är en pälsduk, som är skonsam mot dina fönster. Du behöver en liten hink med vatten och antingen diskmedel eller riktig fönsterputsmedel.

Använd en ny fönsterraka

Sedan behöver du en fönsterskrapa, som inte är gammal. Gummit i fönsterrakan kan ge med sig om den är gammal, vilket gör att du får ränder på fönstret i värsta fall. Har du ingen ny fönsterraka, kan du med fördel använda en mikrofiberduk. Det viktigaste är att få bort vattnet.

Använd diskmedel eller fönsterputsmedel

Använder du en riktigt bra fönsterputsmedel får du inte bara fina och blanka fönster, utan även en hinna på fönstren som hindrar smutsen att fästa på glaset på fönstren. Använder du diskmedel, bör du ta ett som är effektivt mot fett, som Yes.

Se till att få bort allt vatten

När du använder en fönsterraka är det viktigt att du får med dig allt vatten så du slipper få vattenränder på fönstret. Du bör täcka med fönsterrutan så att putsen överlappar varandra. Är du osäker är det bäst att du tar ett par tag med mikrofiberduken efter att du har rengjort med fönsterrakan.

Att anlita ett företag som för fönsterputsen

Känner du att du inte har tid för att putsa fönster, kan du med fördel anlita ett företag som putsar dem åt dig. Bor du till exempel i Stockholm finns det flera företag som har det som sitt jobb att putsa fönster. Det är det snabbaste sättet att få dina fönster rena. Känner du inte till något företag som har fönsterputs som sitt jobb, kan du googla fönsterputs, och så namnet på orten där du bor, så föreslår google något företag för dig. Efter det kan du begära in offerter från olika företag och jämför dem med varandra. Är du riktigt noggrann kan du be om referenser också. Du ska ju bjuda in dem hem till dig, och man kanske inte vill bjuda in vem som helst.

26 Feb 2018