Stora beslut

Hur kan det bli roligare att lämna och flytta vidare? Tänk på städningen redan när du stylar inför försäljningen. Rensa och städa steg för steg. Då kommer du slippa det tråkiga på slutet.

Vi kan behöva flytta på oss av många olika skäl. Det är ofta ett stort beslut som är förenat med viss ångest. Ibland lämnar vi en partner, men ibland är anledningen istället lyckligtvis att bli sambo. Vårt hem blir för trångt när barn anländer till familjen. Eller så har barnen blivit vuxna och det känns lite tomt och tyst i huset. Någon har äntligen fått råd att köpa den där bostadsrätten. Oavsett anledning, så förväntas vi göra vissa saker när vi byter adress. Du kan hitta checklistor på flera ställen för att bocka av allting som har med mäklare, flyttfirma eller flyttstädning att göra. Här kommer lite hjälp med tänket, attityden.

Många flyttkartonger på golvet

Förbered med ett leende

Många tycker det är inspirerande och spännande med nya omständigheter. Ta det här med att styla din bostad inför en försäljning. Då kikar du på foton och sociala kanaler, städar undan oviktiga delar av inredning och möblemang. Kanske till och med säljer dem och tjänar pengar? Du bildar dig en uppfattning om vilka färger och former som gör ditt ställe attraktiv. Möjligen klär du om en soffa, köper kuddar och plädar eller byter gardiner. Ganska enkla saker som gör sig bra på bild. Ofta ingår rensning i skafferi och kökslådor. Gör stylingen till en del av de lite tråkigare sakerna. Som packningen när du ska flytta eller flyttstädningen du måste genomföra.

Flytta steg för steg

När du har fattat det stora beslutet om att byta hemort, leta fram någon som flyttstädar och prata med dem. I en del fall hittar du dem genom mäklaren, annars sök på nätet och begär in offerter. De som ska rengöra ditt gamla hem vill såklart göra ett bra jobb. Tillsammans med dem kan du förbereda de olika delarna så att det blir ett bättre flyt. Och roligare på kuppen. När du lyfter ditt hem inför mäklarens fotografering, ha städningen i åtanke. När du har visningar i samband med försäljningen, skapa ordning och reda även bakom kulisserna då. Rengöring bakom spisen eller tömning av förrådet kan du kanske lägga tidigt i processen? En invändning kan vara att hela förloppet blir utdraget och långt, men å andra sidan blir det kanske roligare? Du bestämmer om det är värt det.

21 Mar 2020