Svar på vanliga frågor om hemstädning

Hemstädning och annan extern hjälp hushållsnära tjänster är något som i dagsläget intresserar fler än vad fallet var före 2007. Det var nämligen det året som rut-avdraget infördes och naturligtvis å ligger det av staen rabatterade priset bakom det ökade behovet. Fler och fler familjer använder sig idag av rut-avdraget och får sina hem städade till halva priset och det är verkligen något rekommenderas. Kan man köpa sig mer tid och en bekvämare tillvaro samtidigt som man bidrar till sysselsättning för de anställda hos städföretagen så är det enbart positivt.

Dock så finns det lite att ha i åtanke då man väljer hemstädning och detta oavsett vart i Sverige man bor. Vi tänkte av den anledningen rada upp några vanliga frågor, svara på dem och genom dte ge en lite bättre bild av hur hemstädning fungerar, vilka fall gropar som finns och hur man får ut maximalt av tjänsten i fråga. 

Vilken städfirma ska jag välja?

Ja, det första du ska göra är att undersöka vilka som har tjänsten hemstädning att erbjuda. Du kommer att tjäna på att kontakta så många som möjligt – både sett till kvalitet och sett till priset.

Hur vet jag att min hemstädning sker korrekt?

Provstädning kan vara ett alternativ som många städföretag erbjuder. Under ett städpass får städaren lära känna ditt hem och får en bild av hur lång tid det tar och du i din tur får svart på vitt hur skicklig städaren i fråga är. En bra lösning. Annars gäller som vanligt referenser – se till att be om nummer och se till att ringa befintliga kunder; det brukar kunna sålla bort de sämsta företagen.

Hur ofta sker hemstädning?

Hemstädning – detta är viktigt – sker alltid på dina villkor. Kort sagt, du bestämmer när-, hur och i vilken omfattning städningen ska ske. Vissa vill ha en rejäl hemstädning en gång i månaden, andra köper en mer regelbunden städning som sker en-, två gånger i veckan. Du bestämmer – städföretagen är ofta väldigt flexibla.

Hur säger jag upp avtalet?

De flesta städföretagen erbjuder en månads uppsägning och du binder således inte upp dig över ett år om du inte vill- eller känner dig nöjd med din hemstädning.

Läs mer om hemstädning här: www.hemstädningjönköping.nu.

 

5 Oct 2016