Ta in städhjälp, få tid tillbaka

Är du trött på att få det där så kallade livspusslet att gå ihop? Känns det ibland som att det finns för många pusselbitar? Tänk om man bara kunde göra sig av med en eller två bitar… Det kan man!

Det är en hel del som ska hinnas med i livet. Åren går fort och saker ska skrivas in i kalendern hela tiden; varje vecka, varje dag. Det är både roliga saker och måsten som ska hinnas med. Deadlines på jobbet, föreningsmöten och fester. Kanske är det ett antal barns behov som ska jongleras också. Man undrar tyst hur tusan alla andra får till det. Hur hinner de med allt detta och samtidigt hänger med i den där nya spännande serien som blivit en snackis? Det kan kännas helt omöjligt, men det behöver det inte vara.

Ta hjälp och delegera

Nej, det behöver inte vara omöjligt att få till en lite mer dräglig tillvaro. Lösningen handlar ofta om att ta in hjälp. Att leja bort sådant som man själv inte måste göra. Delegera uppgifter på jobbet och anlita hjälp hemma. Vissa åtaganden måste man ju stå för själv, såklart, men att städa till exempel, det behöver väl inte just du göra? Det kan faktiskt lika gärna någon annan göra, en städfirma exempelvis. Tänk på alla de gånger när du varit på jobbet en lång dag och sedan kommer hem trött och sliten på kvällen. Du öppnar dörren till fullkomligt kaos och det är bara att dra fram dammsugaren och börja städa.

Harmoniskt med färre pusselbitar

Tänk nu på det omvända scenariot: du kommer hem, öppnar dörren och där råder en alldeles perfekt ordning. Det är fläckfritt och noggrant städat. Det doftar rent och fräscht och du kan med gott samvete slänga dig på soffan. Du hinner utan tvekan med att umgås med barnen och se den där serien. Eftersom du fick en lugn och sansad kväll känner du dig nästa dag utvilad och glad. Du orkar mer på jobbet och du är inte alls lika trött när du går därifrån. Visst låter detta som ett mycket mer harmoniskt liv? Det är klart att det blir mer harmoniskt när man delegerat bort en av pusselbitarna. Helt plötsligt verkar det istället som att man får ihop pusslet och man kan se motivet tydligt. Motivet poängterar att man får tid till roligare saker i livet när man tar in hjälp och “städar” bort några måsten. Läs mer om hur en städfirma kan hjälpa dig på denna sajt: städfirmaigöteborg.se

25 Sep 2020