Välkomna våren med en ren och fräsch bostad

Vårdagjämningen har passerat och nu i helgen ställde vi äntligen om till sommartid igen! Nu är våren här på riktigt, vilket förstås betyder att det är dags för en ordentlig vårstädning.

Du märker säkert själv att det är dags när du tar en titt i bostaden. Fönsterrutorna är fulla av smutsprickar och ränder, och smutsen syns ännu mer när vårsolen lyser in. Damm på hyllor och bänkar likaså… Kanske hänger fortfarande julgardinerna eller en adventsstjärna kvarglömda uppe?

Det är dags att rycka upp sig och ta tag i en rejäl vårstädning. Men våren brukar ju också betyda att det är full fart på alla andra fronter. Nya projekt på jobbet, barnen ska på utflykter, föreningen har nya aktiviteter, beach 2017 hägrar och du vill helst bara ta med en latte ut och sätta dig på en bänk i solen.

Kanske kan det vara en idé att överväga att ta hjälp med städningen istället? Du vet väl om att du kan utnyttja RUT-avdraget för både regelbunden veckostädning och för enstaka städtillfällen? Att boka in ett proffs för att få det ordentligt städat behöver inte bli så dyrt.

Om du låter en bra städfirma i Stockholm ta hand om städningen så kommer du att få det mycket enklare att hålla rent de kommande månaderna. Just storstädningen är nämligen extra viktig att få grundligt utförd. I veckorna tänker du säkert inte på att tömma garderoberna och köksskåpen för att städa hyllplanen eller att damma bokhyllan, böckerna och alla dina prydnadssaker. Men det är just den typen av städning som underlättar jobbet senare. Om du inte har dammiga ytor som kan sprida smutsen till andra delar av bostaden kommer det att vara enklare att hålla resten rent.

Att ta ett varv med dammsugaren och snabbt städa köket och badrummet hinner du säkert med på mindre än en timme varje vecka. Eller så kanske du inser nyttan med att även ta hjälp med veckostädningen när du väl har provat på vad en professionell städfirma kan göra för dig.

Njut av solen och våren utomhus istället för att ha dåligt samvete eller surt känna dig tvungen att städa själv varje vecka. Ta en sväng på stan och köp lite fint påskpyssel och kom sedan hem och njut av din vårfräscha bostad.

27 Mar 2017