Vardagssysslor och annat skoj

Älskar du att städa? Eller vill du hellre att någon annan gör det åt dig? Du vet väl att du kan anlita en firma som städar åt dig. Du känner väl säkert till din rätt till RUT-avdrag? Om inte, läs här.

Som privatperson får du göra avdrag på skatten när du köper hushållsnära tjänster. Hemstädning är just precis en sådan tjänst. Här finns en win-win situation som gör att du som inte gillar att städa kan ägna dig åt annat, sådant som du älskar och är bra på. Samtidigt bidrar du till fler arbetstillfällen för städfirmorna som utför just hemstädning. Du väljer själv hur din städning ska se ut och hur ofta du vill få hjälp i ditt hem. Väljer du att anlita en välrenommerad städfirma med goda vitsord så kan du vara lugn med att allt blir till belåtenhet. Vill du ha städhjälp en gång i veckan eller en gång i månaden? Valet är ditt.

Osäker? Testa en provstädning

Vet du inte riktigt om du vill köpa tjänster eller om du hittat den rätta städfirman? Kolla då om det går att köpa en provstädning. Dvs. en första städomgång som är helt bindningsfri. Därefter kan du bestämma om du vill fortsätta och om du vill teckna abonnemang för hemstädning via just den firman. Det är även då du väljer frekvens för din hemstädning. Har du hittat en bra firma så garanterar de säkerligen att du möter samma städare varje gång och att du får meddelanden om eventuell sjukdom och vikarie i ditt hem. Kolla för säkerhetsskull vad som gäller vid avbokning och uppsägning av avtal. Då du har full koll på vad du skriver upp dig på.

Vad vill du ska ingå?

När du tänker hemstädning - vad tänker du då? Dammsuga och dammtorka givetvis. I kök och badrum sker ordentlig avtorkning av alla synliga ytor och en noggrann avtorkning av duschkabinen. Dammtorkning av tavlor, fönsterbrädor och synliga ytor såväl som golvlister. Soporna töms och speglar torkas av. Dessutom dammsugas samtliga klädda möbler så att de blir snygga och fräscha. Önskar du tilläggstjänster såsom diskning, strykning eller vattning av blommor går det att lösa. Även ytterligare hjälp med tvätten och att rengöra sopkärl invändigt och liknande går att köpa till efter behov och önskemål. När du väljer städfirman som ska få utföra just din hemstädning, se då till att välja en firma med goda arbetsvillkor och som ser till att de använder hälso- och miljövänliga städprodukter. 

20 Aug 2020