Vilken städfirma ska du anlita i Västerås?

År 2006 ska ses som lite av ett tydligt startskott för många städföretag runt omkring i Sverige. Detta år var nämligen året då rut-avdraget såg dagens ljus och därmed också ökade efterfrågan kring de hushållsnära tjänsterna. Plötsligt kunde en familj i Västerås anlita en städfirma för halva priset och där man hade ett årligt tak på 50.000 kronor att röra sig under. Var man dessutom två stycken vuxna och rut-berättigade i familjen – ja, då var också taket på hela 100.000 kronor. I och med denna skattereduktion och den ökade efterfrågan efter professionell städhjälp så startade också fler företag; en naturlig följd som dock inte enbart varit positiv.

Nej, många av dessa företag visade sig vara ute enkom efter pengar. Man lovade stort, men man höll väldigt tunt och i slutändan så fick således familjen som anlitat ett sådant företag lida för detta. Fuskjobb, jobb som överhuvudtaget inte utfördes, slarv med tiderna, saker och föremål som försvann, saltade fakturor... Listan kan tyvärr göras längre. Här ska vi dock tillägga att den värsta krisen är över, de flesta av de oseriösa städföretagen har, så att säga, städat bort sig själva.

Men ännu är det inte helt säkert. Nej, som kund så måste man fortfarande vara vaksam och man måste se till att säkerställa att den städfirma man funderar på att anlita verkligen är att lita på. Vi tänkte gå igenom några viktiga punkter kring detta och vi kan även fortsatt hålla oss till den stad vi nämnde i början av texten – Västerås – och vi gör det av den enkla anledningen att det dels finns ett ganska stort utbud av städföretag där och att det dels också är en tillräckligt stor stad för att fler ska kunna relatera till den.

Innan vi ger våra tips dock: rut-avdraget är numera ändrat och taket har sänkts från nämnda 50.000 kronor/år till 25.000 kronor/år och person. Med detta sagt: så här hittar du rätt städfirma i Västerås:

Frågor som ger dig rätt städfirma i Västerås

  • Hur fungerar nyckelhanteringen? Vilka rutiner har städföretaget för nycklar?
  • Hur flexibelt är företaget? Städningen ska ske på dina villkor och företaget ska kunna anpassa sig efter sina behov och önskemål. Inom rimlighetens gränser naturligtvis.
  • Kommer samma städare? Det är ditt hem och det är dina saker, föremål och möbler som finns där. Viktigt är att du känner tillit och förtroende för städaren som kommer och vi anser att det ska röra sig om samma person. Vid sjukdom? Du ska bli informerad i tid och du ska kunna ta ställning till huruvida städningen ska äga rum just den veckan (men av en annan städare).
  • Hur många kunder har företaget? En stor kundkrets är bra – återkommande kunder är än bättre. Se till att anlita en städfirma i Västerås som kan visa upp ett stort antal nöjda kunder.
  • Sker uppföljning? Kommer du att ha någon kontaktperson att kontakta – och som framförallt är tillgänglig? Uppföljning, feedback och övrig dialog är viktig.
  • Hur ser de anställdas villkor ut? Har en städfirma i Västerås en låg personalomsättning så är det ofta ett kvitto på att de anställda trivs och har schyssta villkor.
29 Jan 2017